• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1996., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 28.maija sēdes

Vēl šajā numurā

29.05.1996., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta
28.maija sēdē

Vakar, 28.maijā, kārtējā valdības sēdē akceptēta un nosūtīta apstiprināšanai Saeimā 1953.gada 11.decembra Eiropas konvencija "Par diplomu līdzvērtību iestājai universitātēs".

Lai uzlabotu lauku iedzīvotāju apgādi ar pirmās nepieciešamības precēm un likvidētu nelegālu tirdzniecību ar kontrabandas precēm lauku apvidos, akceptēti Ministru kabineta noteikumi "Par kārtību, kādā lauku apvidos darbojas pārvietojamie mazumtirdzniecības punkti, kuros nav kases aparātu".

Valdība akceptēja grozījumus noteikumos "Likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi". Tie sīkāk reglamentēs kārtību, kādā ar šo nodokli apliekami maksājumi, kas veikti uz beznodokļu vai zemu nodokļu valstīm. Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1.jūlijā.

Ministru kabinets uzklausīja sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" darbības pārskatu un akceptēja grozījumu izdarīšanu jumta līgumā. Satiksmes ministrijai uzdots līz 1.jūnijam izveidot darba grupu sarunām ar a/s "Tilts Communications A/S" par grozījumiem jumta līgumā.

Akceptēti MK noteikumi "Par intelektuālā darba novērtēšanas un kvalifikācijas kategorijas noteikšanas metodiku".

Akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā grozījumu projekti likumos "Par tiesu varu" un "Par apžēlošu". Grozījumi likumā "Par tiesu varu" paredz, ka apgabaltiesas tiesneša amatā varēs apstiprināt arī prokurora palīgu (līdz 1994.g.1.jūl.), kura darba stāžs ir ne mazāks kā trīs gadi. Grozījumos likumā "Par apžēlošanu" reglamentēti svarīgākie jautājumi, kas saistīti ar Valsts prezidentam piešķirto apžēlošanas funkciju veikšanu.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā Muzeju likumprojekts. Šī likuma galvenā nozīme ir precīzā kompetenču un atbildības sadale starp pārvaldes institūcijām un muzejiem.

Uz Saeimu apstiprināšanai nosūtīti grozījumu projekti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Latvijas Kriminālkodeksā un Latvijas Kriminālprocesa kodeksā. Grozījumi izstrādāti, lai paaugstinātu efektivitāti cīņā pret narkotisko un psihotropo vielu izplatīšanu un noziegumiem, kas izdarīti alkoholisma, narkomānijas vai toksikomānijas ietekmē.

Valdība akceptēja Bērnu tiesību aizsardzības komisijas nolikumu. Komisija pildīs saiknes funkcijas starp valdības lēmumiem un to praktisko realizāciju.

Akceptēti MK noteikumi "Par savstarpējas informācijas apmaiņu starp Uzņēmumu reģistru un pašvaldībām". Noteikumi nosaka kārtību un veidu, kādā notiks šī informācijas apmaiņa. Noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.augustu.

Valdība akceptēja Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu lauksaimniecības precēm. Paredzams, ka līgumu parakstīs valstu valdību vadītāji, pēc tā parakstīšanas līgums tiks nosūtīts ratifikācijai Saeimā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!