• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas deklarācija par sadarbības paplašināšanu un tālāko attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1996., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Uzbekistānas Republikas valdību par sadarbību kultūrā un mākslā

Vēl šajā numurā

29.05.1996., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 23.05.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

STARPTAUTISKIE DOKUMENTI

Uzbekistānas Republikas
un Latvijas Republikas
deklarācija par sadarbības
paplašināšanu un tālāko attīstību.

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika:

- vēloties vispusīgi veicināt Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas divpusējo attiecību nostiprināšanu un paplašināšanu;

- apstiprinot gatavību aktīvi attīstīt abpusēji izdevīgu sadarbību visās jomās, par kurām ir savstarpējas intereses;

- pamatojoties uz Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas Līguma par draudzību un sadarbību nostādnēm, kas parakstīts 1995.gada 6.jūnijā, un citām Uzbekistānas Republikas un Latvijas Republikas vienošanām;

paziņo par sekojošo:

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika ir gatavas arī turpmāk attīstīt savas attiecības balstoties uz draudzības, saprašanās un abpusēji izdevīgas sadarbības pamata, kā arī abpusēji atbalstot kursu uz suverenitātes un neatkarības nostiprināšanu.

Puses uzsver, ka kopējā sadarbība nav vērsta pret citām valstīm un attīstīsies pēc strīdu noregulēšanas mierīgā ceļā, neiejaukšanās iekšējās lietās, vienlīdzības un tautu pašnoteikšanās tiesību principiem.

Puses vēlreiz apstiprina uzticību ANO un EDSO principiem, kuri nosaka, ka katrai valstij ir suverēnas tiesības pašai izvēlēties organizācijas savas drošības garantēšanai. Uzbekistānas Republika ar izpratni izturas pret Latvijas Republikas centieniem integrēties Eiropas un transatlantiskajās drošības, politiskās un ekonomiskās sadarbības struktūrās, kuri ir vērsti uz stabilitātes sekmēšanu Baltijas reģionā un Eiropā kopumā un nav vērsti ne pret vienu valsti.

2. Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika darīs visu iespējamo, lai veicinātu sadarbības un abpusējās saprašanās attīstību. Puses šajos jautājumos konsultēsies ANO un EDSO ietvaros, tai skaitā par demokrātisko institūtu attīstīšanas un cilvēktiesību ievērošanas problēmām.

3. Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika veltīs īpašu uzmanību sadarbībai miera, stabilitātes un drošības nostiprināšanai Āzijā un Eiropā. Šajā nolūkā Puses sadarbosies programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros, rīkos konsultācijas, apmainīsies ar attiecīgu informāciju un veiks citus saskašotus pasākumus.

4. Puses uzsver sadarbības nepieciešamību starptautisko organizāciju un forumu ietvaros ar mērķi izstrādāt un pieņemt konkrētus lēmumus, lai veicinātu valstu ar pārejas ekonomiku integrāciju pasaules saimnieciskajā sistēmā.

5. Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika, balstoties uz abpusēju ieinteresētību, aktivizēs divpusējās ekonomiskās attiecības.

Puses veicinās visas tirdznieciskās apmaiņas formas, mazo un vidējo uzņēmumu aktīvu piedalīšanos ekonomiskajā sadarbībā, nepieciešamās ekonomiskās un komercinformācijas apmaiņu, domu un pieredzes apmaiņu finansu un ekonomikas politikā, citu nacionālo kapitālu sadarbības progresīvu formu attīstību ražošanas, investīciju, banku un komercjomās.

Puses uzskata par nepieciešamu noslēgt starpvaldību vienošanos tirdzniecības un pakalpojumu nozarē, ienākumu un īpašumu aplikšanā ar nodokļiem.

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika attīstīs un paplašinās sadarbību tranzīta un transporta komunikāciju jomās un radīs viena otrai labvēlīgus noteikumus. Puses uzskata par nepieciešamu šajā jautājumā slēgt īpašas vienošanās.

Puses sekmēs ekonomisko, kultūras, zinātniski - tehnisko un citu sakaru nodibināšanu un attīstību starp atsevišķiem uzņēmumiem, iestādēm, kā arī rajoniem, apgabaliem un citiem abu valstu reģioniem.

Puses par vienu no prioritārajiem sadarbības virzieniem atzīst savstarpēju sadarbību pilsošu veselības aizsardzībā un medicīnā un noslēgs šajā jomā atsevišķu vienošanos.

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika, vadoties pēc abpusējām interesēm un savu iespēju robežās attīstīs sadarbību kvalificētu speciālistu sagatavošanā dažādās sfērās un tautsaimniecības nozarēs.

Puses izskatīs iespēju par savstarpējo diplomu, atestātu un citu izglītības sertifikātu atzīšanas mehānisma sagatavošanu un ieviešanu.

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika uzskata par svarīgu sadarbības attīstību apkārtējās vides atjaunošanā un aizsardzībā.

Puses ir apņēmušās apmainīties pieredzē par apkārtējās vides piesārņošanas, ekoloģisko katastrofu seku un kaitīgas rūpnieciskās iedarbības uz dabas apstākļiem novēršanu, veltot īpašu uzmanību Arāla un Baltijas jūras problēmām.

Puses, atzīstot sadarbības nozīmi kultūras jomā, kas sekmē savstarpējās saprašanās nostiprināšanu starp abu valstu tautām, atzinīgi novērtēs kultūras apmaiņu dažādos līmeņos un visādi to veicinās.

Latvijas Republika un Uzbekistānas Republika paplašinās savstarpēju sadarbību citās sfērās, kas rada abpusēju interesi demokrātisko pārveidojumu un tirgus reformu jomā abu tautu labklājības labā.

Latvijas Republikas vārdā Uzbekistānas Republikas vārdā

Latvijas Republikas Valsts prezidents Uzbekistānas Republikas Prezidents

G.Ulmanis I.Karimovs

Taškenta, 1996.gada 23. maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!