• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra - Francijas vēstnieks - Kanādas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1996., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

29.05.1996., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Pie ekonomikas ministra
— Francijas vēstnieks

Vakar, 28. maijā, iepazīšanās vizītē pie LR ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradies Francijas Republikas vēstnieks Latvijā Bernārs Ponsē.

Guntars Krasts iepazīstināja vēstnieku ar pašreizējās valdības veiktajiem pasākumiem, lai valstī radītu uzņēmējdarbībai labvēlīgu biznesa vidi, piesaistītu ārvalstu investīcijas un paātrinātu valstī notiekošo privatizācijas procesu. Kā pastāstīja ministrs, Ekonomikas ministrijas darbinieki ir sagatavojuši vairāk nekā 100 grozījumus dažādos likumos, kas attiecas uz privatizāciju un uzņēmējdarbību. Guntars Krasts informēja Francijas vēstnieku arī par galvenajām nostādnēm likumprojektā par uzņēmumu maksātnespēju (bankrotu). Šim likumam pēc tā pieņemšanas Saeimā būs liela nozīme valsts ekonomikas sakārtošanā.

Bernārs Ponsē pastāstīja ekonomikas ministram, ka viņš nolēmis apmeklēt lielākos Latvijas rūpniecības uzņēmumus, kurus paredzēts privatizēt, lai pats pārliecinātos par to reālo stāvokli un potenciālajiem investoriem Francijā varētu sniegt plašāku informāciju par biznesa iespējām Latvijā. G.Krasts atzina, ka tas būtu ļoti pareizi, jo ārvalstu investoru ienākšanu Latvijā bieži kavē nepietiekama informācija par sadarbības iespējām un piedāvātajiem projektiem.

— Kanādas vēstnieks

Pirmdien, 27.maijā, Ekonomikas ministrijā uz sarunu pie LR ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradies Kanādas vēstnieks Latvijā Viljams Klārks (William L.B.Clarke). Tikšanās gaitā liela vērība tika pievērsta jautājumiem par investīciju iespējām Latvijā un ārējās tirdzniecības aktivizēšanu.

Kā uzsvēra ekonomikas ministrs Guntars Krasts, apmēram 75 procenti Latvijas uzņēmumu pašlaik tiek privatizēti un valstī nepietiek vietējo resursu to modernizēšanai un pārstrukturizēšanai, tāpēc Latvijai ļoti nepieciešamas investīcijas tautsaimniecības attīstībai. Ministrs izteica cerību, ka investīciju piesaisti aktivizēs arī Latvijas un Kanādas valdību noslēgtais līgums par investīciju aizsardzību.

Kanādas vēstnieks Viljams Klārks savas valsts uzņēmēju pasivitāti attiecībā uz līdzdalību dažādos investīciju projektos lielā mērā izskaidroja ar viņu nepietiekamo informētību par investīciju iespējām Latvijā, kā arī par izmaiņām likumdošanā. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka noteikti jāpilnveido informācijas apmaiņa par investīciju un tirdzniecības iespējām Latvijā. Guntars Krasts ieteica Kanādas firmām piedalīties ERAB izsludinātajā starptautiskajā konkursā par līdzdalību Daugavas HES rekonstrukcijā. Sarunas gaitā tika pārrunāta arī Kanādas valdības sniegtā palīdzība dažādu apmācību programmu īstenošanā.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!