• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Zviedrijas premjera sūtnis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1996., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - Zviedrijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

12.09.1996., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Zviedrijas premjera sūtnis

Vakar, 11.septembrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Zviedrijas premjerministra pilnvarotais Baltijas jūras valstu padomes darba grupā organizētās noziedzības apkarošanai Perss Nīders.

Sarunas sākumā P.Nīders izteica pārliecību, ka sekmīga organizētās noziedzības apkarošana Baltijas valstīs ir saistīta ar to iekļaušanos Eiropas Savienībā. Viņš akcentēja galvenos uzdevumus, kas, pēc Zviedrijas premjerministra Jērana Pērsona domām, ir jāveic organizētās noziedzības apkarošanā. Nepieciešams paplašināt informācijas apmaiņu starp Baltijas jūras reģiona valstu tiesībsargājošajām struktūrām, jāaktivizē sadarbība operatīvajā darbībā un jānodrošina regulāra savstarpēja pieredzes apmaiņa.

A.Šķēle uzsvēra, ka organizētās noziedzības apkarošana ir viena no Latvijas valdības prioritātēm, kā piemēru minot nākamajā gadā plānoto budžeta palielinājumu Iekšlietu ministrijai.

Abas puses vienojās, ka nepieciešama reāla sadarbība, pārejot no deklaratīviem uz konkrētiem pasākumiem. Baltijas jūras reģiona valstīm skaidri jāapzinās priekšrocības, ko dod starpvalstu operatīvā sadarbība cīņā pret organizēto noziedzību.

Kā vienu no pasākumiem, kas varētu veicināt organizētās noziedzības apkarošanu, A.Šķēle minēja Latvijas valdības lēmumu nodot Robežapsardzības spēkus Iekšlietu ministrijas pakļautībā un nostiprināt austrumu robežu.

Ministru prezidents aicināja Zviedriju lielāku vērību pievērst Baltijas valstu tiesībsargājošo institūciju darbinieku profesionalitātes paaugstināšanai.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!