• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Zviedrijas jaunais vēstnieks Hanss Oskars Magnusons. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1996., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No Dānijas - ar optimusmu

Vēl šajā numurā

12.09.1996., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Pie Ministru prezidenta — Zviedrijas jaunais vēstnieks

Hanss Oskars Magnusons

Vakar, 11.septembrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles pirmajā vizītē bija ieradies Zviedrijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Hanss Oskars Magnusons.

A.Šķēle, apsveicot H.O.Magnusonu ar diplomātiskās misijas uzsākšanu, uzsvēra, ka attiecības ar Zviedriju ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Tika atzīmēts, ka šīs attiecības attīstās ļoti dinamiski un to sekmē Latvijas Ministru prezidenta pesoniskie un neformālie kontakti ar Zviedrijas premjerministru Jēranu Pērsonu.

Ministru prezidents vēlreiz apliecināja, ka Latvijas ārpolitikas prioritāte ir integrācija Eiropas Savienībā un NATO. Tika atzīmēts, ka Latvija cer uz Zviedrijas palīdzību un izpratni šo mērķu sasniegšanā.

H.O.Magnusons apliecināja, ka Zviedrija sniegs jebkuru nepieciešamo palīdzību Latvijai Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumā un būs aktīva Baltijas jūras reģiona drošības jautājumu risināšanā.

A.Šķēle un H.O.Magnusons vienojās, ka Eiropas drošības jautājumu risināšanā jāņem dalība arī ASV, tāpēc īpaši svarīga un nozīmīga ir Ričarda Holbruka iesaiste Baltijas jūras reģiona drošības politikas jautājumu risināšanā.

Nobeigumā A.Šķēle novēlēja H.O.Magnusonam panākumus darbā un izteica pārliecību, ka viņš sekmīgi turpinās iepriekšējā vēstnieka uzsākto darbību.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!