• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Relikviju dāvinājumi Latvijai, Valsts prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1996., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

19.09.1996., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Relikviju dāvinājumi Latvijai,

Valsts

prezidentam

Vakar, 18.septembrī, Valsts prezidenta rezidencē Rīgas pilī viesojās atvaļinātais pulkvedis Vilmārs Kukainis no ASV, kurš pēc Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera (LKOK) virsleitnanta Arvīda Laura pilnvarojuma nodeva Valsts prezidenta adjutantam dāvinājumu Valsts prezidenta bibliotēkai — Lāčpleša Kara ordeni Nr.659, kas piederēja Sibīrijā nomocītajam pulkvedim Augustam Apsem-Apsītim, kā arī LKOK leitnanta Otomāra Ozoliņa Aizsargu Nopelnu krustu un Latvijas atbrīvošanas kara piemiņas zīmi.

Pulkvedis Apse-Apsītis savu ordeni slepeni paņēma līdzi izsūtījumā un pirms nāves atdeva leitnantam Ozoliņam, kuram izdevās izvest ordeni no Sibīrijas uz Vāciju un vēlāk kopā ar sev piederošām piemiņas zīmēm nodot LKOK virsleitnantam Arvīdam Laurim. Lai atjaunotu bojāto ordeņa lentīti, virsleitnants Lauris sameklēja Francijā audēju firmu, kas izgatavojusi oriģinālo ordeņa lentīti. Laura kungs atvēlēja Valsts prezidenta bibliotēkai arī Daugavas Vanagu izdoto latviešu militāro grāmatu kolekciju.

Valsts prezidenta

kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!