• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pošoties uz Srasbūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1996., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Austrumu robežu

Vēl šajā numurā

19.09.1996., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PIRMS NOTIKUMA

Pošoties uz Strasbūru

Pirmdien, 23.septembrī, Valsts prezidents dodas uz Strasbūru, lai 24.septembrī teiktu uzrunu Eiropas Padomes Parlamentu asamblejā un sniegtu atbildes uz deputātu jautājumiem. Latvijā G.Ulmanis atgriezīsies 25.septembrī.

Šī būs pirmā reize, kad kopš Latvijas uzņemšanas Eiropas Padomē Valsts prezidents teiks runu (aptuveni 20 min.) Parlamentu asamblejas deputātiem. Igaunijas un Lietuvas prezidenti šajā institūcijā jau uzstājušies.

Šīs sesijas laikā Parlamentu asamblejā strādās arī Latvijas Saeimas deputātu grupa, ko vada Janīna Kušnere.

Paredzams, ka savā uzrunā Valsts prezidents pievērsīsies sabiedrības integrācijas jautājumiem Latvijā, atainojot dažādu tautību savstarpējo attiecību veidošanās vēsturiskos un mūsdienu aspektus mūsu valstī, kas savā ziņā varētu kalpot par labu paraugu arī Eiropai, jo šī tēma joprojām ir aktuāla virknei attīstīto Eiropas valstu. G.Ulmanis runās par humanitārajiem jautājumiem (cilvēktiesības u.tml.) Latvijas virzībā uz Eiropu, vienlaikus pieskaroties Latvijas un Eiropas vēsturei, kas apliecina, ka Baltija ir Eiropas kultūrvēsturisks reģions un neatņemama tās sastāvdaļa. Vizītes laikā G.Ulmanis tiksies ar Parlamentu asamblejas (EPPA) prezidenti Leniju Fišeri (Leni Fischer) un parakstīsies Viesu zelta grāmatā (“Livre d'Or”). Plānotas tikšanās ar EPPA Ministru komitejas priekšsēdētāju, Igaunijas ārlietu ministru Sīmu Kallasu, ar EPPA ģenerālsekretāru Danielu Tarši (Daniel Tarschys).

Pēc uzstāšanās EPPA G.Ulmanim paredzēta preses konference, bet dienas otrajā pusē prezidents dosies pieklājības vizītē pie Strasbūras pilsētas galvas Katerines Trautmanes (Catherine Trautmann), kā arī parakstīsies pilsētas Viesu grāmatā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!