• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Vašingtonā un Ņujorkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās drošības padomes sēdē

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Vašingtonā un Ņujorkā

Piektdien, 20.septembrī, pievakarē, no Islandes vizītē ASV galvaspilsētā Vašingtonā ieradās Ministru prezidents Andris Šķēle. Viņa vadītajā oficiālajā delegācijā, kā to jau pilnībā informēja “Latvijas Vēstnesis” (17.septembrī) ir arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis, Ministru prezidenta biroja vadītājs Edgars Šķenderis un Ministru prezidenta padomnieki Mārcis Bendiks, Aivars Groza, Edmunds Krastiņš un Jurģis Liepnieks.

Sestdien, 21.septembrī, delegācija apmeklēja Latvijas vēstniecību ASV, tikās ar Pasaules bankas viceprezidentu Johannesu Linnu (Johannes Linn), ar Amerikas latviešu apvienības (ALA) valdi un ar latviešu kopienu Vašingtonā. Svētdiena tika veltīta Vašingtonas un tās apkārtnes apskatei.

Bet vakar, 23.septembrī, Andris Šķēle un viņu pavadošās amatpersonas Vašingtonā tikās ar Starptautiskās finansu korporācijas (IFC) viceprezidentu Vilfrīdu Kafenbergeru (Wilfried Kaffenberger) un pusdienoja kopā ar Starptautiskās biznesa padomes pārstāvjiem. Pēc tam izlidoja uz Ņujorku, kur pievakarē (pēc Latvijas laika ap pusnakti) tikās ar ASV valsts sekretāra vietnieku Strobu Talbotu (Straub Talbot).

Šodien, 24.septembrī, ANO galvenajā ēkā Ņujorkā paredzēta Andra Šķēles uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā, pēc kuras viņš parakstīs Vispārējo līgumu par kodolizmēģinājumu aizliegšanu, kā arī tiksies ar ANO ģenerālsekretāru Butrosu Butrosu Gali. Vēlāk būs tikšanās ASV Tirdzniecības attīstības aģentūrā, kur sarīkots biznesa seminārs (galvenokārt runa būs par celulozes un papīra rūpniecības, ostu attīstības un enerģētikas jautājumiem), un ANO Attīstības aģentūrā. Visbeidzot, notiks saruna ar Japānas premjerministru Riutaro Hašimoto (Ryutaro Hashimoto).

Savukārt rīt, 25.septembrī, ieplānotas tikšanās ar Bulgārijas ārlietu ministru Georgiju Pirinski un ASV vēstnieku Ričardu Holbruku (Richard Holbrook), kā arī pusdienas ar Zviedrijas premjerministru Jēranu Personu (Göran Persson). Pēc tam darba kārtībā tikšanās arī ar Kipras prezidentu Glafku Kleridi (Glafcos Clerides).

Ap pulksten vieniem naktī no trešdienas uz ceturtdienu (pēc Latvijas laika) Andra Šķēles vadītā delegācija no Ņujorkas paredzējusi izlidot uz Kopenhāgenu, lai no turienes pēc tam turpinātu atpakaļceļu uz Rīgu.

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!