• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zviedru zemnieku palīdzību latviešu zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie ārlietu ministra - Polijas vēstnieks atvadu vizītē

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zviedru zemnieku palīdzību latviešu zemniekiem

Piektdien, 20.septembrī, Latvijas zemnieku federācijas rīkotajā preses konferencē publiski paziņoja, ka šovasar, jūlijā, ir izveidota sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LZF”. Šīs sabiedrības izveidošanas iniciatori ir Latvijas Zemnieku federācija (LZF) un Zviedrijas Zemnieku federācija (LRF). Sadarbība starp šo abu valstu zemnieku federācijām ilgst jau vairākus gadus, un tā ir veidojusies gan izglītošanās, gan kopīgu vides aizsardzības projektu, gan grāmatvedības un atbalsta saimniecību, gan arī tehniskās palīdzības projekta “Zviedrijas zemnieki palīdz” jomā.

Tehnika mūsu zemniekiem no Zviedrijas līdz šim divus gadus ir nākusi kā humānā palīdzība. To, ka neviens nedz gribēs, nedz arī spēs palīdzēt ilgstoši tā, “par smukām acīm”, burvīgi saprot gan šīs palīdzības sniedzēji, gan ņēmēji. Tādēļ radās doma izveidot kopuzņēmumu, kurš palīdzēs pārdot zviedru kolēģu sarūpētu augstvērtīgu tehniku Latvijā par daudz lētākām cenām, nekā šobrīd tās ir komercveikalos. SIA “LZF” nodarbosies ne tikai ar lauksaimniecības mašīnu tiredzniecību, bet arī ar to aprūpi un servisu. Būs iespēja šajā uzņēmumā arī īpaši pasūtīt lauksaimniecības mašīnas un agregātus, sabalansējot vēlmes ar maciņa biezumu, jo sabiedrība pārdos arī lietotu tehniku.

SIA “LZF” valdes priekšsēdētājs ir zviedrs Karls Gunārs Eriksons (Karl–Gunnar Erikson), bet izpilddirektors — Liepājas puses zemnieks Ojārs Petrēvics. Sabiedrības valdē četri cilvēki ir no Latvijas puses, bet trīs no Zviedrijas. Tā kā šī sabiedrība ir izveidota Zemnieku federācijas paspārnē, tad balsošanas gadījumā 80 procenti balsu pieder Latvijas Zemnieku federācijai, bet valdes locekļiem no Latvijas puses — katram 5 procenti. Uzņēmums atradīsies Liepājas rajona Grobiņā. Uzņēmuma izveidošanu un darbības uzsākšanu finansē Zviedrijas valdība.

Rūta Bierande,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!