• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasažieru prāmi starp Rīgu un Stokholmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piemiņas akmeni nacionāliem partizāniem Krustpilī

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasažieru prāmi

starp Rīgu un Stokholmu

Darba vizītē pie LR satiksmes ministra Viļa Krištopana bija ieradušies Stokholmas ostas mārketinga menedžeris Klāss Olovs Edstrēms (Claes–Olov Edström), kapteinis, neatkarīgais konsultants Johums Resels (Jochum Ressel) un RESPOLITICA AB neatkarīgais politiskais analītiķis Kristofers Jarnvals (Cristopher Jarnvall). Sarunu galvenā tēma bija pasažieru prāmju satiksmes uzsākšana starp Stokholmu un Rīgu (vai Liepāju, vai Ventspili).

Minētajiem Zviedrijas uzņēmējiem ir pieredze prāmju satiksmes organizēšanā, drošības sistēmu izveidošanā ostās, arī Viduseiropā (Polija), ir labi kontakti ar prāmju operatoriem Zviedrijā. Šīs vizītes mērķis bija novērtēt politisko situāciju, vai tā ir labvēlīga jaunas pasažieru prāmju satiksmes uzsākšanai starp Latviju un Zviedriju.

Lai izveidotos sekmīga sadarbība, nepieciešams noslēgt divpusēju starpvaldību līgumu starp Latviju un Zviedriju par pasažieru prāmju satiksmi (tāpat kā Zviedrija noslēgusi ar citām kaimiņvalstīm), kurā paredzētu abu pušu saistības, kā arī nepieciešamību uz monopolstāvokli uz noteiktu laiku, piemēram, 10 gadiem. Šis līgums ir obligāts sākuma moments, kurā būtu paredzēti politiskie un ekonomiskie risinājumi, sadarbības formas, politiskās garantijas, dalītais risks ar oficiālām garantijām. Ar Igauniju jau 6 gadus (uz 10 gadiem noslēgts) darbojas koncesijas līgums.

LR Satiksmes ministrija ir sagatavojusi un nosūtījusi memorandu par interesi sadarboties šajā jomā, kā arī izdevusi pavēli par darba grupas izveidošanu prāmju satiksmes organizēšanai starp Latviju un Zviedriju.

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!