• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai sakārtotu latvijas infrastruktūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1996., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - ANO Ģenerālās asamblejas sesijā

Vēl šajā numurā

25.09.1996., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai sakārtotu Latvijas infrastruktūru

Vakar, 24.septembrī, LR ekonomikas ministram Guntaram Krastam bija tikšanās ar mārketinga un komunikāciju uzņēmuma “SiKom” ģenerāldirektoru Manfredu Zigu, kurš vēlējās iepazīstināt ar vairākiem firmas piedāvātajiem projektiem Latvijas infrastruktūras sakārtošanā.

Kā sarunas gaitā pastāstīja M.Zigs, SIA “SiKom” galvenā mītne atrodas Bonnā, taču uzņēmums strādā dažādās pasaules valstīs – tas veic enerģētikas un komunālās saimniecības stāvokļa izvērtēšanu, vides aizsardzības un citu infrastruktūras objektu izpēti, izstrādā tehniskos, ekonomiskos un ekoloģiskos konceptus un finansu modeļus dažādiem lieliem projektiem, sagādā kompetentus partnerus šo projektu finansēšanai un realizēšanai.

“SiKom” piedāvāto projektu vidū ir, piemēram, atkritumu sadedzināšanas rūpnīcas celtniecība Rīgā, Getliņu atkritumu glabātuves sanācija, attīrīšanas iekārtu būve Rīgas apkaimē jūras līča atveseļošanai, lai Jūrmala varētu kļūt pievilcīga ārvalstu tūristiem, “Via Baltica” būve, Baltijas izstāžu centra izveide, termoelektrostacijas celtniecība Daugavpilī.

Ekonomikas ministrs Guntars Krasts atzina, ka daudzi piedāvātie projekti ir interesanti, taču par to realizāciju būtu jālemj konkrētajām pašvaldībām. “Sikom” priekšlikumi perspektīvā varētu tikt izmantoti Liepājas speciālās ekonomiskās zonas apsaimniekošanā.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!