• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vizītē latvijā - Apvienoto Arābu Emirātu pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.1996., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārsksti

Vēl šajā numurā

26.09.1996., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vizītē Latvijā —

Apvienoto Arābu Emirātu pārstāvji

Pie

ārlietu ministra

Vakar, 25. septembrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma šeiha Ahmeda ben Saīda el Maktūma (Ahmed Bin Saeed Al–Maktoum) vadīto delegāciju no Apvienoto Arābu Emirātu Dubajas emirāta, kas bija ieradusies oficiālā vizītē (augšējos attēlos).

Tikšanās laikā Valdis Birkavs viesus informēja par Latvijas ārpolitikas pamatorientāciju uz Eiropas Savienību, kā arī par to, ka Latvijai tās ģeopolitiskā stāvokļa dēļ ļoti izdevīgi izvērst tanzītu tiklab uz Skandināviju, kā NVS valstīm. Dubajas delegācijas pārstāvji uzsvēra tūrisma sakaru attīstīšanas milzīgo nozīmi, nodibinot un attīstot attiecības valstu starpā. Atkārtoti izskanēja abpusējs atbalsts interesei rīkot semināru par tūrisma attīstību. Latvijas politiskā stabilitāte nodrošina tiklab tūrisma attīstību, kā arī veiksmīgas lietišķas vizītes. Dubajas delegācija izrādīja interesi par Latvijas ostām un iespējām tās izmantot.

V. Birkavs apliecināja Latvijas puses vēlmi atrisināt ar vīzu režīmu saistītus jautājumus, un Dubajas puse apliecināja atbalstu šai gribai.

Dubajas pārstāvji interesējās par stāvokli kriminālajā sfērā un pauda gandarījumu, ka pēc Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas noziedzībai ir tendence samazināties.

Sarunu nobeigumā abas puses pauda gandarījumu par abu valstu attiecību veiksmīgu ievadījumu, kā arī pārliecību, ka sāktie kontakti turpināsies un vērsīsies plašumā.

ĀM preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie

ekonomikas ministra

Vakar, 25.septembrī, Ekonomikas ministriju apmeklēja Apvienoto Arābu Emirātu Dubajas emirāta augsta līmeņa delegācija, kuru vadīja valdības loceklis, Dubajas tirdzniecības un tūrisma veicināšanas padomes priekšsēdētājs šeihs Ahmeds ben Saīds al Maktūms (Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum). Ar AAE delegācijas locekļiem tikās LR ekonomikas ministrs Guntars Krasts, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Aivars Berners un vairāku departamentu direktori.

Dubajas emirāta delegācijas locekļi interesējās par stāvokli Latvijas ekonomikā un tās attīstības tendencēm pēdējos gados, pašreizējo situāciju rūpniecībā, nodokļu politiku, stratēģiju ārvalstu investoru piesaistīšanā un ārējās tirdzniecības veicināšanā.

Ekonomikas ministrs Guntars Krasts tikšanās gaitā uzsvēra nepieciešamību starp abām valstīm nodrošināt regulāru informācijas apmaiņu par ekonomiskās sadarbības iespējām. Latviju interesē arī Dubajas pieredze labvēlīga biznesa klimata nodrošināšanā — Dubajā ir izveidota brīvā ekonomiskā zona un tiek īstenota atvērta tipa tirgus ekonomika, kur nepastāv tirdzniecības barjeras vai importa ierobežojumi.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!