• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Rīgas ostā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1996., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas fonda Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālās apdrošināšanas pārvaldes konkurss

Vēl šajā numurā

10.10.1996., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents —

Rīgas ostā

Vakar, 9.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja SIA “Man Tess” ražotni Rīgas ostas teritorijā. Apmeklējuma laikā SIA prezidents Jūlijs Krūmiņš iepazīstināja G.Ulmani ar ostas teritorijā izvietotajām struktūrvienībām — kokapstrādes cehu, kokvilnas noliktavām, kā arī degvielas tranzītam izbūvēto piestātni.

SIA “Man Tess” ir to firmu vidū, kas, lai pārstrukturizētu savu darbību, ņēmusi kredītus no G-24 un SVF (2,95 milj. dolāru katrs). Auditorfirmas sniegtajā vērtējumā norādīts, ka kredīti izmantoti atbilstoši paredzētajiem mērķiem. G-24 atdošanas termiņš ir š.g. 26.oktobris, bet SVF kredīts jāatdod līdz 1998.gadam. SIA prezidents sarunā ar Valsts prezidentu atzina, ka līdz šim kredīta atgriešana norit pēc grafika.

Sarunas gaitā firmas vadība izteica virkni atzinumu par biznesa attīstību Latvijā, minot konkrētus priekšlikumus no sava uzņēmuma pieredzes. Piemēram, nepieciešamību paaugstināt izvedmuitu apstrādātiem kokmateriāliem. Pēc ražotnes apskates, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Valsts prezidents teica: “Es zinu, ka tuvojas laiks, kad SIA “Man Tess” jāatmaksā kredīti, un man bija interesanti apskatīties, kā mēdz tautā teikt, vai visi kredīti ir izputināti un ieguldīti nevietā.

Kad maijā bijām valsts vizītē Uzbekistānā, mēs ar prezidentu Karimovu runājām arī par to, kā stimulēt mūsu valstu ekonomisko attīstību. Šis objekts ir viens no minētās vizītes praktiskajiem darba rezultātiem kokvilnas tranzīta jomā. Otrs mana apmeklējuma mērķis bija vērsts uz to, lai noskaidrotu, kā šodien jūtas Latvijas biznesmeņi un uzņēmēji jauno reformu gaismā un vai tiešām biznesā darbojas tikai cittautieši. Šodien es redzu, ka šajā uzņēmumā strādā gan cittautieši, gan ļoti daudz latviešu. Redzētais mani principā apmierina.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!