• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - tālajās zemēs, kur saule lēc. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1996., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūgendstils Baltijā: laiks un telpa

Vēl šajā numurā

07.11.1996., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs —

tālajās zemēs, kur saule lēc

Tagad jau pēc Indonēzijas — tikai Taizeme un mājas

Vakar, 6.novembrī, Latvijas Ārlietu ministrijā notika preses brīfings, kurā ministrijas preses sekretāra v.i. Andrejs Pildegovičs informēja par jaunākajiem notikumiem valsts starptautiskajos sakaros. Īpaša uzmanība tika veltīta ārlietu ministra Valda Birkava vizītei Indonēzijā no 3. līdz 6.novembrim.

Šajā pasaules lielākajā salu valstī (arī vienā no pasaules lielākajām valstīm pēc iedzīvotāju skaita) Valdis Birkavs uzturējās no 3. līdz 6.novembrim. Šī bija pati pirmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Indonēzijā, un tās nozīmīgumu akcentēja šī reģiona strauji pieaugošā loma pasaules procesos. Par to liecina arī ārkārtīgi nozīmīgā Eiropas Savienības un ASEAN valstu vadītāju apspriede šā gada maijā Bangkokā.

Latvijas ārlietu ministrs Indonēzijā tikās ar šīs valsts prezidentu un premjerministru Suharto, kā arī ar drošības, ekonomikas un rūpniecības un satiksmes ministriem. Valdis Birkavs šajās tikšanās reizēs īpaši akcentējis abu mūsu valstu labās sadarbības perspektīvas, rēķinoties ar izdevīgajām preču tranzīta iespējām caur Latvijas ostām. Valdis Birkavs Indonēzijā apmeklēja arī Indonēzijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Investīciju koordinācijas padomi. Īpaši nozīmīgi šie apmeklējumi bija arī tādēļ, ka ārlietu ministru šajā vizītē pavada Latvijas uzņēmēju delegācija, kas jau ir aizsākusi ekonomiskos kontaktus ar Indonēziju vai arī vēlas tādus iedibināt.

Vakar, 6.novembrī, Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs no Indonēzijas devās oficiālā vizītē uz Taizemi, kur V.Birkavam paredzēta tikšanās ar Taizemes ārlietu ministru Tepu Devakulu (Thep Devakula). Pēc sarunas abas puses parakstīs līgumu par gaisa satiksmi.

Vizītes laikā LR ārlietu ministram plānotas arī tikšanās ar Nacionālās ekonomikas un sociālās attīstības padomes ģenerālsekretāru Sunatu Tantivejkulu (Sunat Tantivejkulu), Taizemes Rūpniecības federācijas priekšsēdētāju Šokohai Aksarananu (Chokohai Aksaranan), tirdzniecības ministra vietnieci Sukonu Kanhanalai (Sukon Kanchanalai), kā arī citas nozīmīgas tikšanās.

Latvijas uzņēmēju delegācijai Taizemē ieplānots apmeklēt dažādus rūpniecības uzņēmumus, kā arī tikties ar Taizemes darījumu aprindu pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas preses centra un

“LV” (Jānis Ūdris) informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!