• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Virsrabīna sveicieni un dāvana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1996., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Visas valsts svētvietā- pie Brīvības pieminekļa

Vēl šajā numurā

19.11.1996., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Virsrabīna sveicieni un dāvana

Šodien, 18.novembrī, Rīgas pilī Latvijas Valsts prezidents tikās ar Rīgas un Latvijas virsrabīnu Natanu Barkānu. Kopā ar virsrabīnu bija ebreju kopienas priekšsēdētājs, M.Dubina fonda “Šamir” prezidents, Ebreju reliģiskās draudzes pārstāvis un virsrabīna palīgs.

N.Barkāns pasniedza G.Ulmanim Izraēlā darināto sudraba svečturi, kas esot ebreju tautas simbols un izsakot tautas gribasspēka un gara uzvaru pār jebkuru vardarbību. “Lai Dievs svētī Latviju!” teica N.Barkāns, novēlot Latvijas valstij mūžam saglabāt brīvību.

Valsts prezidents pateicās par dāvinājumu, teica, ka tas ir liels pagodinājums un ka gadskārtas reizēs vienmēr nākas pārdomāt visus notikumus, pārbaudījumus un pārdzīvojumus, ko piedzīvojušas tautas gadsimtu ritumā. Savukārt virsrabīns uzsvēra, ka ar šo dāvanu vēlējies atzīmēt jauna laikmeta iestāšanos starp ebreju un latviešu tautām, draudzību un labvēlību starp Latviju un Izraēlu.

Tika pārrunātas arī ebreju kopienas aktivitātes Latvijā, kā arī reliģisko un sabiedrisko organizāciju statusa nianses.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka draudzība starp tautām, miers pasaulē un tas labais, ko cilvēks dara, ir galvenā dzīves vērtība un satvars.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!