• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ēģiptes Arābu Republikas pilnvarotais pārstāvis Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1996., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ēģiptes Arābu Republikas pilnvarotais pārstāvis Latvijā(turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.11.1996., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Ēģiptes Arābu Republikas pilnvarotais pārstāvis Latvijā

Muhameds Samehs Abdels Hakims Derars

(Mohamed Sameh Abdel Hakim Derar)

Akreditācijā pie Valsts prezidenta

Vakar, 26.novembrī, savu akreditācijas rakstu Latvijas Republikas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim iesniedza Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Muhameds Samehs Abdels Hakims Derars (Mohamed Sameh Abdel Hakim Derar).

Viņa ekselence Muhameds Samehs Abdels Hakims Derars, Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā, dzimis 1941.gada 3.maijā. 1963.gadā divdesmit gadu vecumā viņš ar juridisko zinātņu bakalaura grādu beidza Kairas universitāti, bet vēl pēc vienpadsmit gadiem ieguva Einu Šamas (Ein Shama) universitātes diplomu kriminālajā likumdošanā. No 1964.gada Samehs Derars strādā Ēģiptes diplomātiskajā dienestā. Šajos vairāk nekā trīsdesmit gados viņš ieņēmis dažādus amatus Ēģiptes diplomātiskajās misijās Romā, Nairobi un Lisabonā. No 1990. līdz 1994.gadam Samehs Derars bija Ēģiptes Arābu Republikas ģenerālkonsuls, Ņujorkā. Bet pašlaik viņš ir Ēģiptes vēstnieks Zviedrijā viņa rezidence ir Stokholmā. Paralēli vēstnieka pienākumiem divās valstīs Samehs Derars pilda arī Palīdzības departamenta Ēģiptes pilsoņiem direktora pienākumus. Samehs Derars ir saņēmis divus augstus ārvalstu apbalvojumus — 1973.gadā viņš kļuva Itālijas ordeņa “Par nopelniem” bruņinieks, bet 1987.gadā — arī Portugāles ordeņa “Par nopelniem” bruņinieks.

Iesniedzot savu akreditācijas rakstu Latvijas Valsts prezidentam, Samehs Derars teica:

— Prezidenta kungs, man ir liels gods kā Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā pasniegt Jūsu ekselencei Viņas ekselence Ēģiptes prezidenta Muhameda Hosni Mubaraka parakstīto manas akreditācijas vēstuli.

Man tā ir īpaša privilēģija kalpot savai zemei Jūsu draudzīgajā valstī laikā, kad attiecības starp Ēģipti un Latviju uzplaukst, aptverot vairākas un dažādas sadarbības jomas — gan ekonomiku, gan politiku, gan kultūru, gan izglītību, gan citas nozares.

Mans mērķis, prezidenta kungs, kā arī mana prezidenta rīkojums man ir pielikt visas pūles Ēģiptes un Latvijas attiecību tālākai stiprināšanai, izpildot mūsu tautu vēlmes, un lai mūsu valstis kā draudzīgas nācijas kopīgi risina kopīgos uzdevumus pēc aukstā kara perioda, paveroties jaunai un mainīgai pasaules kārtībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!