• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Attālums starp Latviju un Uzbekistānu sarucis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1996., Nr. 204/205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Attālums starp Latviju un Uzbekistānu sarucis(turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.11.1996., Nr. 204/205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Attālums starp Latviju un Uzbekistānu sarucis

Šodien, 28.novembrī, Latvijā beidzas Uzbekistānas parlamentāriešu triju dienu atbildīgā vizīte

Pie Valsts prezidenta

Vakar, 27.novembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Uzbekistānas Republikas parlamenta — Olij Mažlisa — delegāciju priekšsēdētāja Erkina Halilova vadībā (attēli slejā pa labi).

Abas puses pārrunāja G.Ulmaņa valsts vizītes Uzbekistānā rezultātus un iespaidus, vienlaikus konstatējot, ka šai vizītei bijusi ļoti nozīmīga loma abu valstu attiecību nostiprināšanā. E.Halilovs nodeva sveicienus un laba vēlējumus Latvijas prezidentam no Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova, kā arī sveica G.Ulmani un Latvijas tautu sakarā ar atkārtotu G.Ulmaņa ievēlēšanu prezidenta amatā.

Sarunas gaitā G.Ulmanis uzsvēra, ka Uzbekistānas atbalstam Latvijas ievēlēšanai ANO Ekonomiskajā un sociālajā padomē (ECOSOC) bijusi liela nozīme, kā arī izteica cerību, ka abas valstis varētu turpināt auglīgo sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

G.Ulmanis teica, ka Latvija būtu gandarīta, ja Uzbekistānas parlaments tuvākajā laikā ratificētu līgumu par ieguldījumu savstarpējo veicināšanu un aizsardzību. Līgums tika parakstīts valsts vizītes laikā Uzbekistānā š.g.maijā, LR Saeima to ratificēja jau 22.augustā.

Abas puses sarunā skāra šī brīža aktualitātes NVS valstu reģionā, arī Baltkrievijas notikumu attīstību, un bija vienisprātis, ka konfrontācija starp prezidentu un parlamentu šajā valstī nekalpo demokratizācijas procesu attīstībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas komisijām

Vakar, 27.novembrī, Uzbekistānas Olij Mažlisa (parlamenta) delegācija, kuru vada Olij Mažlisa priekšsēdētājs Erkins Halilovs, Saeimā tikās ar Latvijas un Uzbekistānas parlamentāro atbalstu grupu.

Tikšanās gaitā tika atzīmēts, ka pēdējos gados ir pieaudzis abu valstu tirdzniecības apjoms, labi kontakti ir izveidojušies ekonomikas un finansu jomā. Tomēr pienācis laiks šai sadarbībai piešķirt jaunu politisku impulsu. Erkins Halilovs uzsvēra, ka Uzbekistānas dabas resursu pilnīgākai izmantošanai lieti noderētu Latvijas tehnoloģiskās iespējas, komunikācijas un, protams, ostas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!