• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Attālums starp Latviju un Uzbekistānu sarucis(turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1996., Nr. 204/205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs šodien pasaulē

Vēl šajā numurā

28.11.1996., Nr. 204/205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Attālums starp Latviju un Uzbekistānu sarucis

Šodien, 28.novembrī, Latvijā beidzas Uzbekistānas parlamentāriešu triju dienu atbildīgā vizīte

Pie Saeimas komisijām

Turpinājums no 1.lpp.

Taču daudz neizmantotu iespēju ir arī sakariem kultūras un zinātnes jomā. Uzbekistāna labprāt pārņemtu arī Latvijas parlamentārā darba pieredzi — piemēram, risinot visnotaļ aktuālos civildienesta jautājumus. Savukārt Latviju varētu interesēt Uzbekistānas veikums noziedzības apkarošanā, tostarp fakts, ka šī valsts kā pirmā starp bijušajām padomju republikām ir izstrādājusi jaunu kriminālkodeksu. Konkrēta pieredzes pārņemšanas forma te varētu būt gan apmaiņa ar likumiem un likumprojektiem, gan attiecīgo speciālistu darbs dažādos semināros.

Vakar Uzbekistānas Republikas parlamenta delegācija tikās arī ar Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Ārlietu komisijas un Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem.

Sarunas dalībnieki bija vienisprāt, ka ļoti nozīmīga ir pieredzes apmaiņa starp abu valstu parlamentiem likumdošanas jomā, jo deputāti gan Latvijā, gan Uzbekistānā strādā pie līdzīgām problēmām. Latvija un Uzbekistāna varētu arī sniegt savstarpēju atbalstu dažādās starptautiskās organizācijās. Atbildot uz jautājumu par Uzbekistānas attieksmi pret Latvijas pievienošanos NATO, Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētājs E.Halilovs norādīja, ka šis jautājums ir jāizlemj Latvijas un NATO sarunās. Sarunas noslēgumā deputāti izteica gandarījumu par tikšanos un pārliecību, ka, palašinoties kontaktiem starp abām valstīm, ieguvēja būs gan Latvija, gan Uzbekistāna.

Saeimas preses dienests

Vakar, 27.novembrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Uzbekistānas Republikas parlamenta —Olij Mažlisa delegācija, kuru vadīja parlamenta priekšsēdētājs Erkins Halilovs (attēlos — 1.lpp. vidū).

Sarunu laikā tika pārspriestas abu valstu ekonomisko sakaru paplašināšanas iespējas. Tika uzsvērts valstu prezidentu savstarpējo vizīšu dotais ieguldījums šo sakaru pilnveidošanā.

Ministru prezidents iepazīstināja viesus ar Latvijas valdības tranzītpolitiku un aicināja sekmēt Latvijas ostu izmantošanu Uzbekistānas kravu nosūtīšanai.

Sarunu laikā tika apspriesta politiskā situācija Baltkrievijā, kā arī Krievijā un citās NVS valstīs. Tika skarts jautājums par Tadžikijas un Afganistānas nestabilajām attiecībām.

Noslēgumā A.Šķēle pateicās par Uzbekistānas atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Ekonomisko un sociālo lietu komisijā (ECOSOC).

Valdības preses departaments

Pie ārlietu ministra

Vakar, 27.novembrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Uzbekistānas Republikas Olij Mažlisa (parlamenta) delegāciju.

Sarunas laikā Valdis Birkavs un Uzbekistānas Republikas Olij Mažlisa priekšsēdētājs Erkins Halilovs pauda patiesu gandarījumu, ka Latvijas un Uzbekistānas sadarbībai ir izveidojies labs pamats un tai nākotnē liela perspertīva.

Sarunas gaitā V.Birkavs, pieminot savu neseno vizīti Dienvidaustrumāzijā, uzsvēra Latvijas centienus sadarboties ne tikai ar Rietumu valstīm, bet arī dibināt noturīgus kontaktus ar Austrumu reģionu.

Tikšanās gaitā abas puses secināja, ka sadarbība starp abām valstīm attīstās dinamiski, par ko liecina stabilā un plašā līgumu bāze, dažāda līmeņa vizītes un ekonomisko sakaru attīstība.

V.Birkavs un E.Halilovs pārrunāja iespēju veidot starpvaldību komisiju, kuras darbības pamatā ir sadarbības veicināšana ekonomikas, tirdzniecības, zinātniski tehniskās un citās darbības sfērās.

Tikšanās laikā LR ārlietu ministrs pauda viedokli, ka varētu palielināties Uzbekistānas preču plūsma caur Latvijas ostām.

Sarunas nobeigumā V.Birkavs pateicās Uzbekistānas pārstāvjiem par atbalstu Latvijas ievēlēšanā ECOSOC un izteica cerību, ka turpināsies abu valstu auglīgā sadarbība starptautiskajās organizācijās.

Uzbekijas delegācija pie Valsts prezidenta Rīgas pilī

ĀM preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!