• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas Republikā aizturētajiem Latvijas lodotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1996., Nr. 204/205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

28.11.1996., Nr. 204/205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indijas Republikā aizturētajiem Latvijas lidotājiem

Latvijas Republikas goda ģenerālkonsuls Indijas Republikā Sudhirs Čoudri (Sudhir Choudhrie) informējis, ka 1995. gada 22. decembrī sakarā ar aizdomām par ieroču kontrabandu aizturēto 5 Latvijas lidotāju un Lielbritānijas pavalstnieka lieta izdalīta no kopējās apsūdzības un to iztiesās atsevišķi. Pirmā tiesas noklausīšanās tiešām bijusi paredzēta 22. novembrī, taču tiesnešu neierašanās dēļ (iemeslus nepaskaidrojot) tā atlikta uz 6. decembri.

Apsūdzība lidotājiem nav mainīta, tā joprojām ierosināta saskaņā ar Indijas kriminālkodeksa 121., 122., 123., 124. pantu.

Latvijas goda konsula vārdiem runājot, lietas iztiesāšana varētu ilgt ne vairāk kā 2 līdz 3 mēnešus, un pašreizējās apsūdzības lapas kopiju advokāts esot nosūtījis Olgai Klišinai, viena apcietinātā dzīvesbiedrei.

LR ĀM Konsulārais departaments novembrī Indijas vēstniecības pilnvarotajam lietvedim J. K. Tripathi viņa vizītes laikā Latvijā nodeva notu, ko iesniegt Indijas ārlietu ministram, ar lūgumu, pamatojoties uz Indijas amatpersonu solījumiem, izrādīt lojālāku attieksmi pret apcietinātajiem, sniegt informāciju par Latvijas lidotāju sadzīves apstākļiem un veselības stāvokli, kā arī izskatīt ieslodzīto personu sūdzības un sniegt informāciju par iztiesāšanas termiņiem.

Oficiāla Indijas Republikas Ārlietu ministrijas atbilde uz iesniegto notu joprojām nav saņemta.

Decembra sākumā ir paredzēta Indijas policijas Centrālā kriminālizmeklēšanas biroja ģenerālinspektora T. M. Naira vizīte Latvijā, tad viņš tiksies ar Interpola Latvijas nodaļas darbiniekiem.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!