• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas humāno palīdzību Bosnijai un Hercegovinai Pie ekonomikas ministra - Itālijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1996., Nr. 204/205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums jāprot novērtēt savi lauksaimnieki

Vēl šajā numurā

28.11.1996., Nr. 204/205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Par Latvijas humāno palīdzību Bosnijai un Hercegovinai

Atbalstot 1995. gada 21. novembrī Deitonā panākto un 14. decembrī Parīzē parakstīto Deitonas miera līgumu, kā arī apzinoties to, cik svarīgi kara izpostītajai bijušajai Dienvidslāvijai ir īstenot šo līgumu, šī gada sākumā Latvijas Republikas valdība pievienojās Eiropas Savienības un citu pasaules valstu iniciatīvai sniegt palīdzību Bosnijas un Hercegovinas Republikai.

Šī gada martā tika izveidota LR valdības darba grupu, kuras uzdevums — risināt humānās palīdzības jautājumu. 14. maijā LR valdība nolēma piešķirt 50 000 latu šīs valsts atjaunošanai: Latvija sniegs humāno palīdzību, ievērojot Bosnijas un Hercegovinas puses ieinteresētību, piegādājot Latvijā ražotus pārtikas produktus — piena un gaļas konservus.

LR Ārlietu ministrija nodarbojas ar palīdzības programmas tehniskajiem aspektiem, lai īstenotu produkcijas nosūtīšanu uz Sarajevu. Šī gada 20. novembrī nosūtīta pirmā kravas mašīna ar humāno palīdzību, otru nosūtīs tuvākajā laikā. Ārlietu ministrijas pārstāvis piedalīsies humānās palīdzības sūtījuma nodošanā Bosnijas un Hercegovinas pusei.

Šāda palīdzība apliecina ne tikai Latvijas gatavību aktīvi iesaistīties Deitonas miera līguma īstenošanā, bet arī pierāda valsts spēju operatīvi un vienoti līdzdarboties arī Eiropas un globālo problēmu risināšanā.

ĀM preses centrs

Pie ekonomikas ministra — Itālijas vēstnieks

Vakar, 27.novembrī, iepazīšanās vizītē pie ekonomikas ministra Guntara Krasta ieradās Itālijas vēstnieks Latvijā Alesandro Pjetromarki. Sarunas gaitā galvenā vērība tika pievērsta ekonomiska rakstura problēmām.

Itālijas vēstnieks ministru iztaujāja par 1997.gada valsts budžeta likuma sagatavošanas un apstiprināšanas gaitu, kā arī par rādītājiem, kas raksturo Latvijas tautsaimniecības attīstību — iekšzemes kopprodukta pieaugumu, inflācijas un bezdarba līmeni, budžeta deficītu iepriekšējos gados. Vēstnieku interesēja arī tādas problēmas kā “ēnu ekonomikas” ietekme uz tautsaimniecības attīstību, Latvijas ekonomikas vērtējums pārējo Baltijas valstu kontekstā, banku sektora raksturojums un attīstības virzība, cenu politika un iedzīvotāju vidējā ienākuma līmenis.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!