• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Somijas un Igaunijas likumu izdevēji - "Latvijas Vēstnesī". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1996., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemassvētku dāvinājums

Vēl šajā numurā

04.12.1996., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Somijas un Igaunijas likumu izdevēji — “Latvijas Vēstnesī”

Vakar un aizvakar, 2. un 3. decembrī, kā paši sacīja — “izlūkvizītē”, Rīgā speciāli bija ieradušies divu galveno juridiskās literatūras izdevējfirmu vadītāji no Somijas un Igaunijas — a.s. “Kauppakaari” rīkotājdirektors tiesību maģistrs Kari Mati Airisto (Kari-Matti Airisto) no Helsinkiem (attēlā pa labi) un a.s. “Juura” direktors Mati Leiss (Mati Leis) no Tallinnas (attēlā pa kreisi).

Pirmdienas pievakarē abi kolēģi lūdza pieņemt viņus valsts uzņēmumā - oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” redakcijā, kur par likumu un citu valsts normatīvo aktu publicēšanas praksi notika atklāta informācijas apmaiņa ar uzņēmuma ģenerāldirektoru - galveno redaktoru Oskaru Gertu.

Vakar abus ciemiņus profesionālās sarunās pieņēma Tieslietu ministrijas atbildīgi darbinieki.

Šobrīd vēl pāragri spriest, kā un kāda varētu izvērsties Somijas, Igaunijas un Latvijas sadarbība šajā jomā — ne velti tās ir tikai priekšsarunas. Tomēr kolēģu, īpaši somu, interese ir samērā skaidra. Viņu valstī jau daudz ir izdarīts, lai kā poligrāfiskā, tā datorizētā veidā sakārtotu visu savu likumdošanu. Tagad viņi, piedāvājot arī finansiālu palīdzību, pēc līdzīgiem principiem mudina sakārtot arī Igaunijas, Latvijas un Lietuvas likumdošanas masīvu, kas tad veidotu savstarpēji pārskatāmu un kopīgu Baltijas tiesiski informatīvo telpu.

Taču tālākie konkrētie secinājumi un rīcība no Latvijas puses, dabiski, ir mūsu Tieslietu ministrijas ziņā.

“LV” informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!