• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 20. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1996., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divas dienas Eiropas centrs - Lisabona

Vēl šajā numurā

04.12.1996., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 20.burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo likumdošanas aktu burtnīca pie Jums dodas ar 6.un 7.novembrī Saeimā pieņemtajiem likumiem un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 22.līdz 29.oktobrim. Rīgas tirdzniecības brīvostas likums nosaka tās darbības principus un pārvaldes kārtību, lai veicinātu Latvijas līdzdalību starptautiskajā tirdzniecībā un attīstītu ražošanu, kas ļaus izveidot jaunas darba vietas. Pieņemts jauns likums par zvērinātiem revidentiem. Tajā noteikts, kādas personas var būt par zvērinātiem revidentiem un kādi ir viņu pienākumi un tiesības. Grozījumi izdarīti Satversmes aizsardzības biroja likumā, Valsts drošības iestāžu likumā, Konsulārajā reglamentā, likumos par valsts pensijām, par grāmatvedību, par uzņēmumu gada pārskatiem u.c. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas starptautiskos līgumus par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu ar Ķīnas Tautas Republiku, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti un Ukrainu.

Ministru kabineta noteikumi par politiski represēto personu uzskaiti un apliecībām nosaka to, kādi dokumenti iesniedzami, lai saņemtu politiski represētās personas apliecību, un kādi pienākumi ir pašvaldībām, tās izsniedzot un uzskaitot. Pielikumā dots apliecības apraksts. Noteikumiem “Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība”, kas stāsies spēkā ar 1997.gada 1.janvāri, ir divi pielikumu — Darbnespējas lapa A, kuru izsniedz par laiku no pirmās līdz četrpadsmitajai dienai, un Darbnespējas lapa B, kuru izsniedz tad, ja darbnespēja ilgst vairāk nekā četrpadsmit dienas. Elektroenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi reglamentē attiecības starp enerģijas piegādātājiem, lietotājiem, apakšlietotājiem un tālākpārdevējiem: elektroietaišu izvietošanu, pieslēgšanu, apkalpošanu, elektroenerģijas uzskaiti un norēķinus. Ministru kabinets izdevis arī noteikumus “Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” statūti”. Izdarīti grozījumi noteikumos “Par pašvaldību izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku atalgojuma un sociālā nodokļa finansējuma nodošanu pašvaldībām”, kā arī vairāku institūciju darbības nolikumos: Labklājības ministrijas, Satiksmes ministrijas u.c.______ Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!