• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts pezidenta Tautību konsultatīvajā padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1996., Nr. 215/216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Zemes reformas Vēstnesis" - pie jums dodas 11. burtnīca

Vēl šajā numurā

11.12.1996., Nr. 215/216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta Tautību konsultatīvajā padomē

Šodien, 10.decembrī, notika Valsts prezidenta Tautību konsultatīvās padomes sanāksme, kuru vadīja Valsts prezidenta padomnieks tautību jautājumos Reinis Āboltiņš. Tajā tika apstiprināts padomes nolikums.

Nolikumā teikts, ka “TKP ir Valsts prezidenta sabiedriski konsultatīva institūcija”, kuras funkcija ir “viedokļa veidošana jautājumos, kas saistīti ar nacionālo politiku Latvijā, ar Latvijas tautību tiesībām uz līdzdalību sabiedrisko, politisko un kultūras jautājumu risināšanā”.

Sanāksmē tika izskatīts arī cits šobrīd aktuāls jautājums, proti, LR Ārlietu ministrijas lūgums padomei paust savu viedokli par EDSO Augstā komisāra mazākumtautību jautājumos Maksa van der Stūla vēstuli LR ĀM, kurā van der Stūla kungs aicina ieviest brīvprātīgu tautības norādi Latvijas pilsoņu pasēs.

Pēc plašām debatēm padome nolēma, ka šāda iniciatīva ir atbalstāma, tomēr jāņem vērā īpašā situācija valstī un sabiedrības attieksme pret šādu ierosinājumu. Tāpat nepieciešams apzināt vajadzīgās izmaiņas likumdošanā šādu reformu īstenošanai. Citustarp padomes locekļi izteica atbalstu tādu procesu veicināšanai, kas ļautu austrumu latviešiem kļūt par LR pilsoņiem bez naturalizācijas, jo vairums pilsonības kandidātu ir gados veci cilvēki, kuriem pat ārpuskārtas naturalizācijas procesu iziet būtu sarežģīti arī 30 latu valsts nodevas dēļ, nerunājot par citiem formāliem pārbaudījumiem. Padome uzskata, ka šo jautājumu risināšanai nepieciešama politiska griba un uzdrīkstēšanās skart tādas problēmas un apspriest tādus principus, kas līdz šim uzskatīti par neaizskaramiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!