• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes reformas Vēstnesis" - pie jums dodas 11. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1996., Nr. 215/216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

11.12.1996., Nr. 215/216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — pie Jums dodas 11.burtnīca

Arī šoreiz svarīgākās ir zemes reformas lietas. Tādēļ jauno žurnāla numuru ievada žurnālistes Mudītes Luksas problēmraksts “Zemniekam vēl tālu līdz debesīm” par Limbažu rajona Lēdurgas ciema laužu rūpēm. Par zemes fonda sakārtošanu raksta viens no žurnāla pastāvīgajiem autoriem — Valsts zemes dienesta Nacionālā mērniecības centra direktora vietnieks Ojārs Kozlovskis, par to, kā noteiks nekustamā īpašuma nodokli lauku apvidos, šī paša dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra direktora vietnieks Gatis Kalniņš. Interesi izraisa tabulas, kurās uzrādīta administratīvo vienību 1 ha zemes vidējā vērtība un zemes vidējo vērtību summas uz 1.novembri.

Par privatizācijas lietām — saruna ar Ādažu pagasta padomes priekšsēdētāja vietnieku Aldi Kronenbergu. Par to, kādas tiesības ir privatizēto dzīvokļu īpašniekiem, stāsta Valsts zemes dienesta Rīgas pilsētas nodaļas priekšnieka vietnieks Jānis Kullis. Sākusies kompensācijas sertifikātu dzēšana. Šai sakarā var noderēt publicētie Ekonomikas institūta normatīvie dokumenti un instrukcija par kompensāciju izmaksas kārtību. Komentāra “Kā paplašināt sertifikātu pielietošanu” autors ir ekonomikas ministrs Guntars Krasts. Turpat publicēts likums “Grozījumi likumā par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašuma objektiem”.

Lai paātrinātu Valsts un pašvaldību īpašuma privatizēšanu, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi privatizācijas sertifikātu paātrinātas izmantošanas pamatprincipu projektu. Arī tas lasāms šajā žurnāla numurā. Privatizācijas departamenta direktora vietnieks Aivars Bernāns sniedz papildinformāciju par privatizācijas sertifikātiem un to segumu.

Zemkopības lietu tematisko nodaļu ievada Saeimas pieņemtais un Valsts prezidenta izsludinātais Lauksaimniecības likums. Turpat publicēts Baltijas mašīnu izmēģināšanas stacijas speciālistu slēdziens par graudu kombainu “Sampo” un graudu kalšu “MEPU” atbilstību Latvijas apstākļiem. Baltijas lielākā graudu pārstrādes uzņēmuma “Rīgas dzirnavnieks” ģenerāldirektors Silvestrs Gerhards savu kredo jau pateicis raksta virsrakstā “Atbalstīšu visu, kas veicinās graudkopību Latvijā”. Zemkopības ministrijas Mehanizācijas nodaļas vadītāja vietnieks Ēriks Spaliņš turpat informē par akcīzes nodokļa atmaksāšanas kārtību lauksaimniekiem, redaktore Rūta Bierande — par G—24 kredīta atmaksāšanas termiņa pagarinājumu lauksaimniecības uzņēmumiem. R.Bierande informē arī par zemkopības ministra Roberta Dilbas piedalīšanos Eiropas konferencē “Eiropas lauki — nākotnes perspektīvas” un Pasaules pārtikas konferencē.

Pievēršoties kultūrvides lietām, žurnālā ievietotas vairākas žurnālistes Z.Žukovas korespondences: “Kur paliek ozona slānis?”, “Būtiņģes atskaņas Rucavā un Jurkalnē” un “Baltijas jūra – mūsu jūra”.________ Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!