• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.1997., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Valdība un pārējās valsts institūcijas turpina strādāt"

Vēl šajā numurā

22.01.1997., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos

Pirmdien, 20. janvārī, vēlu vakarā pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa iniciatīvas notika Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanās, kura ilga vairākas stundas. Sarunas gaitā tika detalizēti pārrunāta Valsts prezidenta un Ministru prezidenta sadarbība pagājušā gada laikā un izvērtēta šobrīd izveidojusies politiskā un ekonomiskā situācija valstī.

Guntis Ulmanis un Andris Šķēle atzina, ka abu pušu sadarbības iespējas nav vispusīgi izmantotas. Tikšanās gaitā pretrunas starp abiem prezidentiem tika izlīdzinātas un pārpratumi noskaidroti.

Valsts prezidents un Ministru prezidents bija vienisprātis, ka morāle un atbildība ir vadošie kritēriji valdības darbā. Abi prezidenti pauda apņēmību veicināt morāles un atbildības principu ievērošanu valstī. Morālās vērtības ir svarīgākais politiskās darbības stūrakmens.

Abas puses pauda ieinteresētību turpināt reformu gaitu valstī.

Tikšanās gaitā A.Šķēle apliecināja, ka demisionējušais Ministru kabinets ar pilnu atbildību ir gatavs turpināt darbu līdz jaunas valdības apstiprināšanai.

Valsts prezidents pauda viedokli, ka šajā — valstij tik svarīgajā brīdī — rīkosies stingri saskaņā ar Satversmē noteiktajām pilnvarām, un apliecināja, ka viņa rīcība būs noteikta, enerģiska un vērsta uz to, lai visas intereses un iespējamās nesaskaņas starp dažādiem politiskajiem spēkiem pakārtotu vienam mērķim — Latvijas valsts stabilitātei, attīstībai un labklājībai.

Valsts prezidents ir uzsācis konsultācijas ar politiskajām partijām un frakcijām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!