• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1996. gada 28. decembra rīkojums Nr. 11-3/44 "Par grozījumiem "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.1997., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditācijā - Kipras un Peru pilnvarotie pārstāvji

Vēl šajā numurā

22.01.1997., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 11-3/44

Pieņemts: 28.12.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOZARU DOKUMENTI

Jūs un Jūsu auto

Tēmas turpinājums. Sākums "LV" Nr.22 16.01.97., Nr.24 21.01.97.

Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkojums Nr.11-3/44

Rīgā 1996.gada 28.decembrī

Par grozījumiem "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumos"

Nolūkā nodrošināt satiksmes ministra 1996.gada 23.decembra pavēles Nr.111 izpildi,

1. Apstiprināt klāt pievienotos "Grozījumus ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas 1996.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.11-3/2 apstiprinātajos "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumos"".

2. Apstiprināt klāt pievienoto Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates protokola paraugu.

3. Apstiprināt klāt pievienoto automobiļu valsts tehniskās apskates uzlīmes paraugu 1997.gadam un motociklu un piekabju valsts tehniskās apskates paraugu 1997.gadam.

4. Apstiprināt klāt pievienoto "Instrukciju par noteiktu bīstamo vielu pārvadājumiem paredzēta transportlīdzekļa sertifikāta izsniegšanas, aizpildīšanas (pagarināšanas) kārtību".

5. Noteikt, ka "Grozījumi ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas 1996.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.11-3/2 apstiprinātajos "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumos"" stājas spēkā ar 1997.gada 2.janvāri, bet šo noteikumu 3.3. un 5.1.punktos minētās prasības par transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises uzrādīšanu stājas spēkā pēc likuma par civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas pieņemšanu.

6. Noteikt, ka "Instrukcija par noteiktu bīstamo vielu pārvadājumiem paredzēta transportlīdzekļa sertifikāta izsniegšanas, aizpildīšanas (pagarināšanas) kārtību" stājas spēkā ar 1997.gada 2.janvāri.

7. Noteikt, ka bīstamu kravu starptautiskajiem autopārvadājumiem paredzētu transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate jāveic transportlīdzekļu tehniskās kontroles stacijā Rīgā, Sēlpils ielā 6.

8. Rīkojuma izpildi kontrolēt Tehniskās uzraudzības daļas priekšniekam R.Beikertam.

Direktors Ģ.Rorbaks

1.pielikums

Grozījumi ar Ceļu satiksmes drošības 1996.gada 4.janvāra rīkojumu Nr.11-3/2 apstiprinātajos "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumos"

Apstiprināti ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas

1996.gada 28.decembra rīkojumu Nr. 11/3-44

1. Izteikt 1.2.punktu šādā redakcijā:

"1.2. Valsts tehniskās apskates noteikumi ir obligāti visiem transportlīdzekļiem, kuri ir reģistrēti Ceļu satiksmes drošības direkcijā un kuri piedalās ceļu satiksmē.".

2. Papildināt 1.3.punktu aiz vārdiem "nodevu nomaksas kontrole," ar vārdiem "transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas kontrole,".

3. Aizstāt 1.7.punkta pirmajā un otrajā daļā vārdu "uzskaitē" ar vārdu "reģistrēts".

4. Papildināt 1.7.punkta pirmo daļu aiz vārdiem "CSDD Rīgas pilsētas nodaļā" ar vārdiem "transportlīdzekļu tehniskās kontroles stacijā Rīgā, Antenas ielā 2".

5. Papildināt 2.3.punkta pirmo daļu aiz vārdiem "vai iepriekšējā gadā," ar vārdiem "veicot pirmreizējo reģistrāciju Latvijā,".

6. Aizstāt 2.3.punkta pirmajā daļā vārdu "uzskaitē" ar vārdu "reģistrēts".

7. Izteikt 3.punkta nosaukumu šādā redakcijā:

"3. Dokumenti, kas jāuzrāda pirms transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates"

8. Izteikt 3.3.punktu šādā redakcijā:

"3.3. Sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polise.".

9. Papildināt 5.1.punkta pirmo daļu aiz vārdiem"attiecīgo pārbaudes veidu," ar vārdiem "uzrāda spēkā esošu sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polisi,".

10. Aizstāt 5.2.punkta pirmajā daļā vārdu "piestādījusi" ar vārdu "uzrādījusi".

11. Izteikt 5.3.punktu šādā redakcijā:

"5.3. Transportlīdzekļa tehniskā apskate netiek uzsākta, ja:

5.3.1. automobilis, kurš reģistrēts kā "kravas vilcējs", tehniskajai apskatei netiek uzrādīts kopā ar puspiekabi;

5.3.2. piekabe tehniskajai apskatei netiek uzrādīta kopā ar vilcēju;

5.3.3. transportlīdzeklis nav nokomplektēts atbilstoši ar satiksmes ministra 1995.gada 4.janvāra pavēli Nr.2 apstiprināto noteikumu "Par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli" 107., 108., 109.punktu prasībām;

5.3.4. automobilim uz virsbūves (kabīnes) priekšējā stikla, bez tehniskās apskates veikšanas dienā spēkā esošas valsts tehniskās apskates uzlīmes, ir pielīmēta(-tas) spēkā neesoša(-as) tehniskās apskates vai cita(-tas) spēkā neesoša(-as) uzlīme(-es).".

12. Izteikt 5.6.punktu šādā redakcijā:

"5.6. Transportlīdzekļa transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums kopumā tiek novērtēti ar vienu no novērtējuma veidiem:

0.novērtējums - pārbaudītais transportlīdzeklis ir tehniskā kārtībā, atbilst satiksmes drošības un apkārtējās vides aizsardzības prasībām;

1.novērtējums - pārbaudītajam transportlīdzeklim ir konstatēti sīki trūkumi vai bojājumi, kas tieši neietekmē satiksmes drošību;

2.novērtējums - pārbaudītajam transportlīdzeklim ir konstatēti būtiski trūkumi vai bojājumi, kas var ietekmēt satiksmes drošību. Ar šo vērtējumu transportlīdzeklim netiek izsniegta valsts tehniskās apskates uzlīme.Klientam tiek dota iespēja novērst konstatētos trūkumus vai bojājumus un 30 dienu laikā veikt atkārtotu tehnisko apskati par pazeminātu samaksu atbilstoši cenrādim;

3.novērtējums - pārbaudītais transportlīdzeklis neatbilst satiksmes drošības prasībām un ir bīstams ekspluatācijai. Tās pašas dienas laikā ar transportlīdzekli jāatgriežas stāvvietā vai remontvietā, ievērojot nepieciešamo piesardzību. Klientam tiek dota iespēja novērst visus konstatētos trūkumus vai bojājumus un veikt atkārtotu pamatpārbaudi.

Transportlīdzekļu atsevišķu agregātu, konstrukcijas elementu un aprīkojuma trūkumi vai bojājumi, vadoties pēc to nozīmīguma, tiek novērtēti atbilstoši "Trūkumu un bojājumu novērtējumam" (1.pielikums).".

13. Aizstāt 5.7.punkta pirmajā daļā vārdu "piestādījusi" ar vārdu "uzrādījusi".

14. Papildināt 5.7.punkta pirmo daļu aiz vārdiem "pēdējās 6 zīmes" ar vārdiem ", transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru".

15. Papildināt 5.7.punkta otro daļu ar tekstu šādā redakcijā:

"Pirms jaunas tehniskās apskates uzlīmes pielīmēšanas inspektoram-ekspertam jānoplēš iepriekšējā (tehniskās apskates dienā spēkā esošā) tehniskās apskates uzlīme un jāsagatavo vieta tās pielīmēšanai.".

16. Papildināt 5.8.punktu ar tekstu šādā redakcijā:

"Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst bīstamu kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu (ADR) prasībām, inspektoram-ekspertam jāizsniedz atbilstošs sertifikāts vai jāpagarina tā derīguma terminš.

Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst bīstamu kravu iekšzemes (Latvijas Republikas teritorijā) pārvadājumiem ar autotransportu prasībām, inspektoram-ekspertam jāizsniedz atbilstošs sertifikāts.".

17. Papildināt 5.9.punkta pirmo daļu aiz vārdiem "nozaudēšanas vai sabojāšanas gadījumā" ar vārdiem ", kā arī gadījumā, ja mainījušies tehniskās apskates uzlīmē uzrādamie transportlīdzekļa tehniskie uzskaites dati,".

18. Izteikt 5.9.punkta otro daļu šādā redakcijā:

"Gadījumā, ja tehniskās apskates uzlīme (talons) ir sabojāta vai mainījušies transportlīdzekļa uzskaites tehniskie dati, jāuzrāda sabojātā vai nederīgā uzlīme (talons). Bet gadījumā, ja tehniskās apskates uzlīme (talons) ir nozaudēta, transportlīdzekļa īpašniekam (turētājam) jāiesniedz rakstisks paskaidrojums.

19. Izteikt 6.2.punktu šādā redakcijā:

"6.2. Valsts tehniskās apskates protokols sastāv no 5 daļām (skat. 3.pielikumu):

6.2.1. daļa "A" - samaksas kvīts.

6.2.1.1. Šo protokola daļu jāaizpilda kases darbiniekam ar datora palīdzību.

6.2.2. daļa "B" - ziņas par īpašnieku un transporta līdzekli.

6.2.2.1. Šo protokola daļu jāaizpilda kases darbiniekam ar datora palīdzību, izmantojot reģistrācijas datu bāzi.

6.2.2.2. Ja tehniskās apskates datums nesakrīt ar protokola izdrukāšanas datumu, tad šīs daļas ailē "pārbaudes datums" inspektoram - ekspertam jāieraksta faktisko pārbaudes datumu.

6.2.3. daļa "C" - mērījumu rezultāti.

6.2.3.1. Šo protokola daļu jāaizpilda inspektoram - ekspertam, ierakstot transportlīdzekļa nobraukumu, atgāzu kontroles rezultātus, bremžu efektivitātes mērījumus (ja pārbaude notiek izmantojot bremžu stendu);

6.2.3.2. Šis daļas ailē "Piezīmes" inspektors - eksperts var atzīmēt tos trūkumus vai bojājumus, kas nav uzskaitīti protokola D daļā.

6.2.3.3. Gadījumā, ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst starptautiskajiem autopārvadājumiem izmantojamiem transportlīdzekļiem noteiktajām prasībām, šīs protokola daļas ailē "Piezīmes" inspektoram - ekspertam jāieraksta vai transportlīdzeklis ir vai nav aprīkots ar tahogrāfu, kā arī ar pakaļējo un sānu drošības konstrukcijām (skat. 4.pielikumu).

6.2.4. daļa "D" - trūkumu un bojājumu karte.

6.2.4.1. Šo protokola daļu jāaizpilda inspektoram - ekspertam, atzīmējot tos trūkumus vai bojājumus, kuri tiek konstatēti tehniskās apskates laikā.

6.2.4.2. Lai atzīmētu konstatēto trūkumu, kvadrātveida lodziņā, kas izvietoti blakus katra parametra numuram, jāizdara atbilstoša atzīme (skat. 4.pielikumu).

6.2.4.3. Bez konstatēto trūkumu vai bojājumu atzīmēšanas, šajā protokola daļā inspektoram - ekspertam jānovērtē katra grupa atsevišķi. Šim nolūkam kvadrātveida lodziņā, kas izvietoti pie katras grupas nosaukuma (skat. 4.pielikumu), inspektoram - ekspertam jāizdara viena no atzīmēm "0", "1", "2" vai "3" atbilstoši novērtējumam, kas izskaidrots šo noteikumu 5.5.punktā.

Piezīme: Grupas novērtējumam jāsakrīt ar viszemāko kaut vienu šīs grupas apakšpunkta novērtējumu.

Šajos noteikumos 3.novērtējums saprotams kā zemāks par 2., 1. un 0.novērtējumu, 2.novērtējums saprotams kā zemāks par 1. un 0.novērtējumu, bet 1.novērtējums saprotams kā zemāks par 0.novērtējumu.

Piemēram, ja kāds no grupas apakšpunktā minētā parametra trūkumiem vai bojājumiem ir novērtēts kā būtisks trūkums vai bojājums (2.novērtējums), un grupā nav neviena zemāka vērtējuma, grupa arī tiek novērtēta ar 2.novērtējumu.

6.2.5. daļa "E" - vērtējumu daļa.

6.2.5.1. Šo protokola daļu jāaizpilda inspektoram - ekspertam tehniskās apskates beigās.

6.2.5.2. Inspektoram - ekspertam jānosvītro šīs protokola daļas visas tās ailes, kuras netiek atzīmētas atbilstoši zemāk minēto punktu prasībām.

6.2.5.3. Lai atzīmētu transportlīdzekļa kopējo novērtējumu, šajā protokola daļā inspektoram - ekspertam nav jānosvītro atbilstošā novērtējuma aile "0", "1", "2", vai "3".

Piezīme: transportlīdzekļa kopējam novērtējumam jāsakrīt ar grupas novērtējumu, kura novērtēta viszemāk.

6.2.5.4. Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst starptautiskajiem autopārvadājumiem vai pasažieru taksometru pārvadājumiem izmantojamiem transportlīdzekļiem noteiktajām prasībām, šajā protokola daļā inspektoram-ekspertam nav jānosvītro atbilstošā papildvērtējuma aile "STARPTAUT." vai "TAKSI".

6.2.5.5. Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst "zaļiem" vai "zaļākiem un drošiem" kravas automobiļiem vai bīstamu kravu pārvadājumiem izmantojamiem transportlīdzekļiem noteiktajām prasībām un par apliecinājumu tam ir izsniegts atbilstošs sertifikāts vai pagarināts tā derīguma termiņš, inspektoram-ekspertam šīs daļas attiecīgajā(-jās) ailē(-ēs) "izsniegts sertifikāts" vai "izsniegts sertifikāts(-i) jāieraksta izsniegtā (pagarinātā) sertifikāta numurs un, atbilstoši izdotā protokola veidam, jāatstāj nenosvītrota viena no ailēm: "ADR", "ADRLV", "L", "U", "S".

6.2.5.6. Ja transportlīdzeklim ir izsniegta valsts tehniskās apskates uzlīme (talons), inspektoram - ekspertam šīs daļas ailē "Izsniegta uzlīme Nr." jāieraksta uzlīmes (talona) numuru un ailē "Nākošā apskate līdz:" jāatzīmē datums, līdz kuram jāveic nākošā tehniskā apskate.

6.2.5.7. Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums ir novērtēts ar 2.novērtējumu, tad šajā protokola daļā inspektoram - ekspertam nav jānosvītro aile "ATKĀRTOTĀ" un ailē "Pārbaude jāveic līdz:" jāieraksta atkārtotās pārbaudes veikšanas termiņu, t.i. 30 dienas pēc pamatpārbaudes veikšanas dienas.

6.2.5.8. Ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis ir novērtēts ar 3.novērtējumu, tad šajā protokola daļā inspektoram - ekspertam nav jānosvītro aile "PAMATPĀRBAUDE".

6.2.5.9. Protokolu inspektoram - ekspertam jāapstiprina ar parakstu un personīgo spiedogu.

20. Papildināt noteikumu 1.pielikumu ar jauniem punktiem un apakšpunktiem šādā redakcijā un noteikt sekojošus trūkumu vai bojājumu novērtējumus:

Nr. Novērtējums
1 2 3
105.5. Bojāta nedarbojas X X
111.4. Nav, neatbilstoša X
111.5. Nav, neatbilstoša X
111.6. Nav, neatbilstošas X
111.7. Nav, neatbilstoša X
202.3. Neatbilstošs novietojums X
203.3. Neatbilstošs novietojums X
214. Sakabes ierīces kontaktligzda/kontaktdakša:
214.1. Nav, neatbilstoša X
214.2. Bojājumi X X

21. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 111.3.punktu šādā redakcijā:

"111.3. Nav, neatbilstoša".

22. Uzskatīt noteikumu 1.pielikuma 203.3.punktu par 203.4.punktu.

23. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 205.1.punktu šādā redakcijā:

"205.1. Nav, neatbilstošs skaits, krāsa vai novietojums".

24. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 211.1.punktu šādā redakcijā:

"211.1. Nav, neatbilstošs skaits, krāsa vai forma".

25. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 418.1.punktu šādā redakcijā:

"418.1. Cauruļvadi neatbilstoši, bojāti".

26. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 421.1.punktu šādā redakcijā:

"421.1. Šļūtenes neatbilstošas, bojātas".

27. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 422.1.punktu šādā redakcijā:

"422.1. Šļūtenes neatbilstošas, bojātas".

28. Izteikt noteikumu 1.pielikuma 423.1.punktu šādā redakcijā:

"423.1. Neatbilstoši, nenostiprināti vai bojāti darba cilindri vai pneimokameras".

29. Noteikt šādus trūkumu un bojājumu novērtējumus:

Novērtējums

1 2 3
111.3. Nav, neatbilstoša X
211.2. Neatbilstošs novietojums X

30. Papildināt noteikumu 1.pielikumu ar 12.grupu šādā redakcijā un noteikt šādus trūkumu un bojājumu novērtējumus:

Nr. 12.GRUPA. BĪSTAMĀS KRAVAS Novērtējums
1 2 3
1201.Izgatavotājuzņēmuma sertifikāts:
1201.1. Nav, neatbilstošs X
1202. Bīstamo iekārtu sertifikāts:
1202.1. Nav, nederīgs X
1203. Informācijas un brīdinošās zīmes:
1203.1. Nav, neatbilst prasībām X
1203.2. Uzstādīšanas vieta neatbilstoša,
nav paredzēta X
1204. Ugunsdzēšamais aparāts:
1204.1. Nav, nepietiekošš skaits vai tilpums X
1204.2. Nederīgs X
1205. Signāllukturi:
1205.1. Nav, neatbilstošs skaits vai krāsa X
1205.2. Neatbilstoša darbība X
1206. Atgāzu izplūdes sistēma:
1206.1. Neatbilstošs novietojums, nav izolācijas X
1206.2. Neatbilstošs novietojums X
1207. Degvielas tvertne:
1207.1. Neatbilstošs novietojums X
1207.2.* Nav liesmu slāpētāja, nehermētiska X X
1208. Šasija un virsbūve:
1208.1. Nav slēgta vai pārklāta X
1208.2.* Neatbilstošs materiāls,
izmērs vai stiprinājums X X
1209. Elektroiekārta:
1209.1.* Neatbilstošs spriegums,
vadu šķērsgriezums vai izolācija X X
1209.2.* Nav, neatbilstoši X X
1209.3. Elektroinstalācija:
1209.3.1. Neatbilstošs izpildījums, aizsardzība X
1209.3.2. Neatbilstošs novietojums, stiprinājums X
1209.4. Neatbilstošs novietojums vai aizsardzība X
1209.5. Nav, nemarķēts X
1209.6. Akumulators un tā pievadi:
1209.6.1.* Neatbilstošs novietojums X X
1209.6.2.* Nav, neatbilstoša darbība X X
1209.6.3. Neatbilstošs izpildījums X
1209.6.4. Neatbilstoša izolācija X
1209.6.5. Neatbilstošs novietojums X
1209.7. Neatbilstošs izpildījums X
1210. Ugunsdrošība:
1210.1.* Natbilstoši materiāli X X
1210.2.* Nav, neatbilstošs X X
1210.3. Neatbilstošs izpildījums X
1210.4.* Neatbilstoša, neatbilstošs novietojums X X
1211. Cisterna - stiprinājums:
1211.1. Neatbilstošs X
1211.2. Bojājumi X X
1211.3. Savienojumi bojāti, nenospriegoti X X

* Šajos apakšpunktos 1.vērtējums - tādā gadījumā, ja transportlīdzeklim nav jāsaņem sertifikāts bīstamo vielu starptautiskajiem pārvadājumiem, bet 2.vērtējums - tādā gadījumā, ja transportlīdzeklim ir jāsaņem sertifikāts bīstamo vielu starptautiskajiem pārvadājumiem.

31. Atzīt par spēku zaudējušiem noteikumu 2.Pielikumu A un 2.Pielikumu B.

32. Papildināt noteikumus ar jauniem klātpievienotiem 2., 3., un 4.pielikumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!