• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.1997., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK

Vēl šajā numurā

22.01.1997., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 21.janvāra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Nacionālo augu šķirņu padomi”. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamenta direktora vietnieks Mārtiņš Roze. Apstiprinātajā sastāvā padome darbosies līdz 1998.gada 31.decembrim.

Akceptēts rīkojums “Par iestāšanos Starptautiskajā atomenerģijas aģentūrā”.

Valdība akceptēja noteikumus “Par vispārizglītojošo skolu direktoru atestāciju”, kas noteiks atestācijas organizēšanas vispārējo kārtību. Atestācijā tiks novērtēta vispārizglītojošo skolu direktoru profesionālā kvalifikācija, tiks pieņemts lēmums par atestējamā direktora atbilstību amatam un noteikta profesionālās kvalifikācijas kategorija. Atestācijas mērķis ir paaugstināt skolu vadības efektivitāti. To organizēs Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināta Valsts atestācijas komisija un tās izveidotās novadu atestācijas komisijas. Atestācijai jānotiek ne retāk kā piecos gados.

Sakarā ar to, ka 1996.gada 1.septembrī tika izveidots Tālākizglītības departaments, akceptēti grozījumi MK 1995.gada 7.marta noteikumos nr.45.

Valdība akceptēja Militārpersonu dienesta gaitas nolikumu. Noteiktas militārā dienesta un rezerves karavīru, ierindas dienesta un ārrindas dienesta, zemessargu dienesta pakāpes. Noteikta struktūrvienību komplektēšana, dienesta pakāpju piešķiršana un atņemšana, iecelšana amatos, pārvietošana un atestēšana, militārpersonu tiesības, pienākumi, kā arī dienesta un sociālās garantijas, militārpersonu uzskaite u.c.

Akceptēts rīkojums “Par Stratēģiskas nozīmes eksporta un importa kontroles komiteju”. Par komitejas priekšsēdētāju iecelts Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Akceptēts Ekonomikas ministrijas nolikums.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par valsts statistisko informāciju 1997.gadā”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts statistikas komiteja iegūst, apkopo un publicē statistisko informāciju par valsts sociālo un ekonomisko stāvokli.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas objektu izsoles organizēšanu”. Grozījumi paredz samazināt pieteikšanās termiņu uz publiskajām izsolēm no diviem mēnešiem uz vienu mēnesi.

Valdība akceptēja noteikumus “Par lauksaimniecības skaitīšanu”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek organizēta lauksaimniecības skaitīšana laikposmā no 1997. līdz 2001.gadam, un saistībā ar to veidots lauksaimniecības uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), zemnieku saimniecību, piemājas un personisko saimniecisko saimniecību reģistrs. Skaitīšanā paredzēts iegūt šādu informāciju: saimniecības vispārējais raksturojums, demogrāfiskie un nodarbinātību raksturojošie rādītāji, ziņas par saimniecības zemi un uz tās esošajām ūdenstilpēm, augkopības rādītāji, lopkopības rādītāji, ziņas par lauksaimniecības tehniku un saimniecības nodrošinājumu ar ēkām un būvēm. Lauksaimniecības skaitīšana veicama periodiskas informācijas vākšanas — interviju, aptauju vai pārskatu — veidā no saimniecībām, kuru kopējā zemes platība ir lielāka par 0,1 ha.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Čuvašijas Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības un ekonomisko sadarbību”.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumu projekts sagatavots, ņemot vērā izmaiņas likumdošanā (“Ceļu satiksmes noteikumi”, noteikumi “Par operatīvajiem transportlīdzekļiem”, “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu”, “Autopārvadājumu likums u.c.).

Valdība akceptēja policijas pulkveža speciālās dienesta pakāpes piešķiršanu Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes priekšniekam policijas pulkvežleitnantam Aivaram Grigulim.

Akceptēts Uzņēmumu reģistra nolikums.

Valdība akceptēja LR pilsonības piešķiršanu 161 personai naturalizācijas kārtībā.

Akceptēti noteikumi “Par administratora nodrošinājumu”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicams administratora nodrošinājums, apdrošinot administratora darbības civiltiesisko atbildību vai iemaksājot drošības naudu.

Valdība akceptēja valsts uzņēmuma “Latvijas Republikas Finansu ministrijas Valsts skaitļošanas centrs” likvidāciju.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par intelektuālā darba novērtēšanu un kvalifikācijas kategoriju noteikšanu no budžeta finansējamās iestādēs”. Grozījumi paredz pagarināt intelektuālā darba novērtēšanas un kategoriju noteikšanas termiņu līdz 1997.gada 1.aprīlim.

Valdība akceptēja noteikumus “Par valdības līgumiem”. Tie nosaka valdības līgumu saturu, to slēgšanas un izpildes kontroles kārtību valsts pārvaldē. Līdz 1997.gada 1.martam paredzēts izstrādāt un apstiprināt Labklājības ministrijā apmācības programmu par valdības līgumiem.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 8.oktobra noteikumos nr.380 “Par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā”. Grozījumi izdarīti sakarā ar paredzēto valdības līguma realizāciju valsts pārvaldē.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par Latvijas nepilsoņu pasu izsniegšanu”. Latvijas nepilsoņa pase ir personu apliecinošs un ceļošanas dokuments, kas tiek izdots Latvijā dzīvojošiem bijušās PSRS pilsoņiem, kuri ir likumā noteiktajā kārtībā reģistrējušies Latvijas Iedzīvotāju reģistrā un nav Latvijas vai citu valstu pilsoņi. Noteikumi paredz, ka ar 1998.gada 1.janvāri bijušās PSRS iekšzemes pases ar LR Iedzīvotāju reģistra atzīmi un LR izsniegtās un IeM pārreģistrētās bijušās PSRS ārzemju pases uzskatāmas par nederīgām izbraukšanai uz ārvalstīm, kā arī iebraukšanai Latvijā. Bijušās PSRS iekšzemes pases ar LR Iedzīvotāju reģistra atzīmi Latvijas nepilsoņiem uzskatāmas par nederīgām, sākot ar 2000.gada 1.janvāri. Par spēku zaudējušu atzīts MP 1992.gada 16.janvāra rīkojums nr.18-r “Par dienesta pasēm”.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai G.Zaļkalna sniegto informāciju par nacionālās drošības koncepcijas projektu. Valsts kancelejai uzdots sagatavot Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu Nacionālās drošības koncepcijas projekta precizēšanai. Darba grupa, kurā iekļauti vairāku ministriju un citu institūciju pārstāvji, darbu pabeidz divu nedēļu laikā un iesniedz koncepcijas projektu atkārtotai izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinets konceptuāli akceptēja iesniegtos likumprojektus “Rajona valsts pārvalde” un “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots nedēļas laikā precizēt likumprojektus, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā, vienlaikus nosūtot tos Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 21.janvāra sēdes

Ekonomikas ministra Guntara Krasta atbildes, skaidrojumi un komentāri

— Šodien valdības sēdē tika izdarīti daži grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 2. augusta rīkojumā nr.444 “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas gāze” privatizāciju”. Paredzēts atcelt rīkojuma nr.444 3. punktu, kas noteica privatizācijas pirmajā kārtā nodot privatizācijā līdz 24 procentiem valsts akciju sabiedrības “Latvijas gāze” akciju. Šis punkts tiek atcelts. Tāpat tiek atcelts 4. punkts par enerģētikas valsts ministra vai tā norīkotu pārstāvju iekļaušanu pretendentu atlases komisijā. Tagad vairs nav enerģētikas valsts ministra, bet atlase jau ir notikusi.

Pamatideja šiem labojumiem — šī pretendentu atlase jau ir notikusi. Par privatizācijā nodoto akciju skaitu. Labojums saistīts ar nepieciešamību “atprečot” privatizācijas sertifikātus un palielināt privatizācijas sertifikātu skaitu publiskajā izsolē. Tas ir apmēram 15 procenti, bet šajā rīkojumā par to nav runa.

Tas tiks konceptuāli apspriests pēc tam, kad visticamāk abi pretendenti būs iemaksājuši savu naudu un pieteikuši savu vēlmi piedalīties “Latvijas gāzes” privatizācijā. Pagaidām šis jautājums nav izskatīts. Tika atcelts arī kāds Ministru kabineta protokolieraksts. Līdz ar to vairs netiek pilnvarots enerģētikas valsts ministrs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!