• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta grāmata - arī krievu valodā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.1997., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

23.01.1997., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta grāmata — arī krievu valodā

Jāņa Rozes grāmatnīcā Elizabetes ielā 85 pēdējā laikā bieži notiek jaunu grāmatu prezentācijas, bet vakar pēcpusdienā šis notikums bija īpaši nozīmīgs. Jo nupat krievu valodā nākusi klajā Valsts prezidents Gunta Ulmaņa sarakstītā grāmata ar nosaukumu “Putj prezidenta” (“Prezidenta ceļš”). Apmēram pirms pusotra gada iznāca šī grāmata latviešu valodā — “No tevis jau neprasa daudz”. Krieviskais variants papildināts ar jauniem fotoattēliem, G.Ulmaņa pēdējā laika runām un intervijām. Grāmatu tulkojusi dzejniece Ludmila Azarova, bet to teicamā kvalitātē izdevis grāmatniecības entuziastes Māras Caunes vadītais apgāds “Preses nams”. Metiens — 3 tūkstoši eksemplāru.

Izdevumam nonākot veikalā gan Valsts prezidents, gan Ludmila Azarova, gan Māra Caune īpaši uzsvēra, ka šī grāmata domāta daudzajiem krievu valodā lasošajiem cilvēkiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts. Jo šie memuāri savā ziņā ir Latvijas vēstures mācībgrāmata.

Grāmatas autors: “Šī grāmata man sevišķi dārga arī tāpēc, ka to lasīs daudzi latvieši, kas patlaban dzīvo Krievijā, Baltkrievijā vai Ukrainā. Tā uzskatāma par prelūdiju manam braucienam uz Krieviju, kas varētu notikt maijā, ja vien neatgadīsies kaut kas ārkārtējs.”

Mintauts Ducmanis

Autora Gunta Ulmaņa ziedi grāmatas tulkotājai Ludmilai Azarovai

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!