• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie jums ceļā 23. burtnīca "Latvijas Vēstnesis". Dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.1997., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas deputāti un pārtikas ražotāji, problēmu kopēju risinājumu meklējot

Vēl šajā numurā

23.01.1997., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie jums ceļā 23. burtnīca “Latvijas Vēstnesis. Dokumenti”

Godātie lasītāji, 1996. gada valsts normatīvo aktu priekšpēdējā burtnīca pie Jums dodas ar dokumentiem, kas pieņemti no 18. līdz 24. decembrim. Saeima 18. decembrī pieņēmusi likumu “Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu”, kura mērķis ir aizsargāt cilvēka veselību un tiesības uz tabakas dūmiem nepiesārņotu vidi. Pieci likumi pieņemti 19. decembrī: “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997. gadā” un Ventspils brīvostas likums, kā arī grozījumi likumos par iedzīvotāju ienākuma nodokli, par dabas resursu nodokli un par likuma “Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām” spēkā stāšanās kārtību.

Šajā burtnīcā ievietoti divi Ministru kabineta 18. decembra rīkojumi: “Par valsts akciju sabiedrību “Latvijas Loto”” un “Par nacionālo koordinatoru tehniskās palīdzības jautajumos”, kas nosaka ārvalstu tehniskās palīdzības saņemšanas un izmantošanas centralizētu pārraudzību. Ministru kabineta noteikumi — no nr.458 līdz nr.479 — datēti ar 24. decembri: par 1997. gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamo plānoto izmaksas laikposmu; par kārtību, kādā Ministru kabinets saskaņo ar pašvaldībām jautājumus par dotācijām, darbinieku algām, likumu un noteikumu projektus par pašvaldību darbību; par kārtību, kādā tiek atzīti ārvalstīs izdotie produktu vai pakalpojumu atbilstības apliecinājumi un apstiprinājumi; grozījumi vairākos noteikumos par uzņēmējdarbību ar degvielu, tabakas izstrādājumiem, alkoholiskajiem dzērieniem u.c. Apstiprināti vairāku institūciju darbības nolikumi: Valsts farmācijas inspekcijas, Akcizēto preču padomes un Akcizēto preču pārvaldes. Pārējie 24. decembrī izdotie Ministru kabineta noteikumi un 27. decembrī Saeimā pieņemtie likumi būs ievietoti 1996. gada normatīvo aktu pēdējā — 24. burtnīcā, ko mūsu lasītāji arī drīzumā saņems. Jūsu “LV”

Pie jums ceļā Starptautisko līgumu Xa un Xb burtnīca

Turpinot apkopot Saeimā ratificētos starptautiskos līgumus, tapusi 1996. gada desmitā starptautisko līgumu burtnīca, ko izdevis “Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgāds. Tāpat kā iepriekšējās, tā ir divās daļās: Xa — latviešu valodā (48 lpp.) un Xb — likumā paredzētajā otras Līgumslēdzējas puses valodā, atkarībā no tā, kāda starpniekvaloda izvēlēta, angļu vai krievu valodā (44 lpp.).

Burtnīcas saturs vēsta, ka Līgumslēdzējas puses ir Latvijas Republika un ASV, Dānijas Karaliste, Flandrija, Igaunijas Republika, Norvēģijas Karaliste, Uzbekistānas Republika, Vācijas Federatīvā Republika, Zviedrijas Karaliste, kā arī “AMOCO Latvia Petroleum Company” (Savienotajās Valstīs dibināta sabiedrība) un “Oljeprospektering AB” (Zviedrijā dibināta sabiedrība). Tie ir līgumi par draudzību un sadarbību, par tiesisko palīdzību, tehnisko palīdzību un savstarpējo palīdzību muitas jautājumos. Te ietilpst arī Licences līgums, ko Latvija noslēgusi ar sabiedrībām AMOCO un OPAB par naftas ieguvi Latvijas ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā. Šajā starptautiskajā dokumentā noteikts, kam ir tiesības veikt naftas ieguves darbus, īpašuma tiesības uz naftu, aktīviem un informāciju, darbu saistības, apguves un ieguves plāni, maksa par atradnes izmantošanu, nodokļi un nodevas. Burtnīcā interesenti var iepazīties ar Latvijas un Igaunijas līgumu par jūras robežas noteikšanu Rīgas jūras līcī, Irbes šaurumā un Baltijas jūrā, tāpat ar abu valstu valdību nolīgumu par valsts robežas šķērsošanas vietām.

X starptautisko līgumu burtnīcu var iegādāties laikraksta redakcijā, “LV” kioskā Bruņinieku un K.Barona ielu skvērā un pārējās “Latvijas Vēstneša” apgāda izdevumu iegādes vietās (skat. informāciju avīzes pirmās lappuses apakšējā labajā stūrī). Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!