• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.1997., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie jums ceļā 23. burtnīca "Latvijas Vēstnesis". Dokumenti

Vēl šajā numurā

23.01.1997., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos

Vakar, 22. janvārī, pulksten 12 Rīgas pilī notika Valsts prezidenta un Ministru prezidenta kārtējā tikšanās, kas ilga vairāk nekā divas stundas.

Tikšanās laikā Ministru prezidents informēja Valsts prezidentu par valdības sēdē izskatītajiem un sadarbības padomē apspriestajiem jautājumiem. Sarunas gaitā tika skarti jautājumi par stihisko nelaimju krīzes centra izveidošanu valstī, valsts aizsardzību, tika apspriesta budžeta izpilde janvāra pirmajā pusē, kā arī pašreizējā situācija valstī.

Valsts prezidenta preses dienests

Par finansu ministru

Sakarā ar finansu ministra Vasilija Meļņika iesniegumu Ministru prezidents Andris Šķēle parakstījis rīkojumu, ar kuru V.Meļņiks no 1997.gada 22.janvāra atbrīvots no finansu ministra pienākumu pildīšanas.

Noteikts, ka uz laiku līdz turpmākajam rīkojumam finansu ministra pienākumus pilda Ministru prezidents A.Šķēle.

Aijai Počai uz laiku līdz turpmākajam rīkojumam uzdots turpināt pildīt valsts ieņēmumu ministres pienākumus Finansu ministrijā.

Valdības preses departaments

Par Valsts prezidenta rakstu Saeimas priekšsēdētājam

Vakar, 22.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājam Alfredam Čepānim sakarā ar Saeimas 16.janvāra sēdē pieņemtajiem grozījumiem “Likumā par ostām”, kurā prasa tos caurlūkot otrreiz.

Grozījumi nosaka, ka ostas pārvaldniekam ir nepieciešama augstākā jūrniecības izglītība.

Valsts prezidenta preses dienests

Valsts prezidenta vēstules teksts — šodienas “LV” numurā Saeimas materiālu kopā, 4.lappusē., 39.lappusītē

Par vēlēšanu dokumentiem

Vakar, 22.janvārī, notika Centrālās vēlēšanu komisijas sēde, kurā tika apstiprinātas CVK instrukcijas “Par vēlēšanas iecirkņu komisiju izveidošanu” un “Par vēlēšanu iecirkņa komisijas darbību pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanās”.

CVK izskatīja nepieciešamo iespieddarbu veikšanas konkursa rezultātus un nolēma iespieddarbu veikšanu uzticēt SIA “McĀbols” un valsts uzņēmumam “Poligrāfists”.

Komisijas locekļi iepazinās arī ar pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu zīmju paraugiem un balsotāju saraksta veidlapu paraugiem un nolēma tos apstiprināt. Rīgas pilsētas domes vēlēšanu zīmes tiks apstiprinātas atsevišķi.

Saeimas preses dienests

Par Kipras jauno vēstnieci Saeimā

Vakar, 22.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Aigars Jirgens tikās ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Erato Kozaku–Markullisu.

Sarunas gaitā abas puses konstatēja būtisku stratēģisko interešu sakritību — gan Latvija, gan Kipra ir Eiropas Savienības asociētās valstis, kuras vēlas dziļāku integrāciju starptautiskajās ekonomiskajās un drošības struktūrās, tālab ciešākas divpusējās attiecības varētu sekmēt šā procesa paātrināšanos. Turklāt savstarpējā sadarbība dažādos forumos, kā arī atbalsta bāzes paplašināšana ir sevišķi nepieciešama nelielajām valstīm ar līdzīgu vēsturisko mantojumu un līdzīgu problemātiku attiecībās ar lielajām kaimiņvalstīm.

E.Kozaku–Markullisa pastāstīja par savas valsts pūliņiem noregulēt ilgstošās domstarpības ar Turciju par Kipras teritorijas daļēju okupāciju un kolonizāciju, savukārt A.Jirgens — par stāvokli ar pilsonības piešķiršanu un cilvēktiesību ievērošanu Latvijā. Sarunu partneri apmainījās ar informāciju par savu valstu parlamentu darbu, saskaņojot nacionālo likumdošanu ar ES prasībām.

Runājot par sadarbības praktiskajiem aspektiem, A.Jirgens izteica Latvijas vēlmi pārņemt Kipras bagāto pieredzi tūrisma organizācijas jomā, saņemot atbildi, ka Kipra ir gatava sniegt Latvijai ekspertu palīdzību. Kipra ir ieinteresēta nodibināt ar Latviju ciešākus kultūras kontaktus, kā arī nostiprināt līgumiskās attiecības ekonomikas, tehnikas, zinātnes, medicīnas u.c. jomās.

Puses apliecināja nodomu veidot ciešākus parlamentāros kontaktus, uzsverot, ka šim nolūkam kalpotu arī speciālu sadarbības grupu izveidošana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!