• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta jaunajā komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1997., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un pasaule latvieša acīm no ANO skatu punkta

Vēl šajā numurā

04.02.1997., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta jaunajā komitejā

Vakar, 3.februārī, Ministru kabineta komiteja akceptēja likumprojektu “Par atlīdzību mantas uzrādītājiem muitas noteikumu pārkāpumu lietās un nodokļu likmju pārkāpumu gadījumos”. Likumprojekts paredz, ka 35% no uzrādītās konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumiem tiek piešķirti mantas uzrādītājam.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanu”. Grozījumi paredz vispārināt kārtību, kādā noformējama muitas kravas ievešana muitas noliktavā un izvešana no tās kravas pārkraušanas vai transporta līdzekļa maiņas gadījumā tranzīta kravu pārvadājumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Par importa un eksporta muitas tarifu kvotu noteikšanu, piemērošanu un kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) atbilstoši muitas tarifu kvotām”. Sagatavotais noteikumu projekts apvieno vienā dokumentā MK noteikumus “Par importa un eksporta muitas tarifu kvotu noteikšanas un piemērošanas kārtību” un “Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) atbilstoši muitas tarifu kvotām”.

Akceptēts grozījumu projekts Zemkopības ministrijas nolikumā.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par valsts bezpeļņas zinātnisko uzņēmumu “Valsts Stendes selekcijas stacija””. Tas paredz atdalīt no Valsts Stendes selekcijas un izmēģinājumu stacijas pamatlīdzekļus 85 878 latu apmerā un uz to bāzes izveidot valsts bezpeļņas zinātnisko uzņēmumu “Valsts Stendes selekcijas stacija”.

Lai pastiprinātu kontroli pār LR Valodu likuma prasību ievērošanu importēto preču realizēšanas procesā Latvijā, komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par valsts nozīmes datorizētās informācijas sistēmas statusa piešķiršanu Transporta līdzekļu vadītāju reģistrācijas sistēmai un Latvijas ostu Kuģu satiksmes vadības informācijas sistēmai”.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Nolikums par valsts emeritētā zinātnieka nosaukuma piešķiršanu”.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par ANO Drošības padomes noteikto sankciju režīma darbību LR”. Akceptētais grozījumu projekts Latvijas Kriminālkodeksā nosaka atbildību par sankciju režīma neievērošanu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līgumu par vīzu atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām”.

Pie Ministru prezidenta — Krievijas vēstnieks

Piektdien, 31. janvārī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles iepazīšanās vizītē bija ieradies Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs.

Aleksandrs Udaļcovs apsveica Andri Šķēli ar atkārtotu nomināciju premjera amatam un izteica cerību, ka jaunā Latvijas valdība sekmēs attiecību pilnveidošanu ar Krieviju.

Sarunu laikā tika apspriestas abu valstu attiecības, īpašu uzmanību pievēršot starpvaldību komisijas darbam. Gan A. Udaļcovs, gan A. Šķēle izteica kopīgu viedokli, ka Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbam jābūt produktīvam un jāsniedz reāls ieguldījums abu valstu attiecību pilnveidošanā, kā arī ekonomisko un humanitāro jautājumu risināšanā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!