• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par garīgo un materiālo vērtību līdzsvaru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1997., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumiem un koncerniem

Vēl šajā numurā

19.02.1997., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par garīgo un materiālo vērtību līdzsvaru

Valsts prezidents — mazpulku kopsapulcē

Piektdien, 14. februārī, Valsts prezidents G. Ulmanis piedalījās Latvijas mazpulku kopsapulcē. Savā uzrunā G. Ulmanis sacīja, ka katrā valstī viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir veicināt jaunu cilvēku izaugsmi, veicināt viņu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē. Šo problēmu mēs arvien vairāk sākam apzināties, taču tādēļ mums pašiem ir jābūt skaidrībai, kas ir tās vērtības, kurām jābūt audzināšanas pamatā. “Vai mums šodien ir izpratne par to, kādas ir garīgās vērtības valstī, un vai mums ir pareizā attiecība starp garīgajām vērtībām un materiālajām vērtībām.” G. Ulmanis atzina, ka bez patriotiskās pārliecības, bez tikumiskām vērtībām diez vai mūsu jaunatne nākotnē pārņems to stafeti, kuru mazpulku vadītāji tik labprāt un ar tādu mīlestību ir gatavi jauniešiem nodot.

Valsts prezidents izteica pārliecību, ka agri vai vēlu mazpulku kustība stabili iesakņosies Latvijas jauniešu dzīvē, jo “katram cilvēkam ir jāapgūst tās vienkāršās darba iemaņas, kas viņam nepieciešamas dzīvē”. G. Ulmanis atzīmēja, ka diemžēl viņš pēdējā laikā saņem vēstules, kuras liecina par to, ka mazpulku vadītāju vidū nav vajadzīgās saskaņas. Valsts prezidents izteica pārliecību, ka mazpulku darbībā vajadzīgā saskaņa un optimālā vērtīborientācija tiks atrasta un ka līdzās mazpulku organizācijai ar laiku izveidosies citas organizācijas, kas dos jauniešiem iespēju izvēlēties sev vispieņemamāko darbošanās veidu.

Šogad, kad atzīmējam Kārļa Ulmaņa 120. dzimšanas dienu, Valsts prezidents aicināja mazpulkus ar savām aktivitātēm apliecināt, “ka tas gars, kas dzīvoja 1918. gadā, ir dzīvs un ka šis gars atrod spēcīgas saknes arī tālākajā mūsu valsts attīstībā”. Valsts prezidents novēlēja mazpulkiem apzināties savu spēku, lai spētu atrast līdzekļus un pārliecību savu mērķu realizēšanai.

Valsts prezidents izteica pateicību aktīvākajiem mazpulku kustības dalībniekiem un uzdāvināja viņiem savu grāmatu “No tevis jau neprasa daudz”.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!