• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstneša" un "ES-PHARE Latvija" kopdarbs - 1. numurs un "Zemes reforma Latvijas pilsētās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1997., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi. Notāru, tiesu ziņas. Konkursi

Vēl šajā numurā

19.02.1997., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstneša” un “ES–PHARE Latvija” kopdarbs — 1.numurs un “Zemes reforma Latvijas pilsētās”

Grāmatas apjomā iznācis žurnāla “Zemes Reformas Vēstnesis” un “ES—PHARE Latvija” kopīgi gatavotais žurnāla pirmais numurs “Zemes reforma Latvijas pilsētās”. “ES—PHARE Latvija” projekta eksperti un “Latvijas Vēstneša” redakcijas darbinieki apkopojuši materiālus par zemes reformas gaitu Latvijas pilsētās, teritoriālo plānošanu, dzīvokļu privatizāciju un ar to saistītajām problēmām. Publicēti arī valsts normatīvie dokumenti par šo jautājumu loku. Žurnāla numurs paredzēts plašam interesentu lokam un izmantojams arī kā mācību līdzeklis.

Žurnālu ievada tieslietu ministra Dzintara Rasnača raksts “Privatizācijas likumu bāze un tiesiskā izglītošana”. PHARE projekta “Tehniskā palīdzība zemes privatizācijai un reģistrācijai Latvijā” vadītājs Ēriks Gilberts raksturo nākamo darba cēlienu, projekta direktore un mācību koordinatore Karīna Haldrupa – tā mācību programmu. Par zemes reformas gaitu informē Valsts zemes dienesta (VZD) Nacionālā mērniecības centra direktora vietnieks Ojārs Kozlovskis. Par teritoriālplānošanu izsakās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Reģionālās attīstības departamenta direktora vietniece Dzintra Upmace. Par zemes ierīcības projektēšanu pilsētās raksta VZD Nacionālā mērniecības centra Projektēšanas daļas vadītājs Ēriks Krauze. Par pilsētu zemes gabalu izveidi stāsta VARAM Reģionālās attīstības departamenta vecākā referente Elita Mihailova, bet Centrālās zemes komisijas galvenā speciāliste Iveta Freiberga analizē tipiskākos likumdošanas jautājumus par zemes reformu pilsētās.

Bagāta pieredze uzkrājusies jūrmalniekiem. Tādēļ dots vārds arī šīs pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecei Ligitai Začestai, Jūrmalas pilsētas galvenajai plānotājai Guntai Lukstiņai, VZD Jūrmalas pilsētas nodaļas vadītājam Vladimiram Lindem un speciālistei Mārai Kalvānei. Lasītājiem jau pazīstams autors ir Somijas pašvaldību asociācijas vecākais konsultants zemes apsaimniekošanas jautājumos Timo Linkola, kurš šoreiz raksturo Latvijas pašvaldību zemes politiku. Rīgas pilsētas Valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Rupkus un nodaļas vadītājs Laimonis Ruģelis dalās pārdomās par zemes problēmām un risinājumiem saistībā ar dzīvojamo māju privatizāciju Rīgā. Ar dzīvojamo māju pārvaldīšanas, apsaimniekošanas un privatizācijas analīzi nāk klajā Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas atbildīgais sekretārs Indulis Krauze un VARAM Dzīvokļu un komunālās saimniecības nodaļas galvenais speciālists Aivars Janelsītis.

Liela žurnāla daļa veltīta valsts normatīvo dokumentu publikācijām. Tās noslēdz informācija par PHARE devumu Viduseiropai un Austrumeiropai, Baltijas valstīm tajā skaitā.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!