• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - iznākusi 1997. gada 1. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1997., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par garīgo un materiālo vērtību līdzsvaru

Vēl šajā numurā

19.02.1997., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — iznākusi 1997.gada 1.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas šīgada valsts normatīvo aktu pirmā burtnīca. Tās izskats ir mainījies salīdzinājumā ar iepriekšējos trijos gados iznākušajām “LV D” burtnīcām. Lai ērtāk būtu atrast vajadzīgo normatīvo aktu, saturā jūtamāk izcelti abu sadaļu virsraksti: Saeimas dokumenti un Ministru kabineta dokumenti. Turklāt visā burtnīcā teksts ir lielākiem burtiem nekā līdz šim. Dokumentiem saglabāti amatpersonu paraksti: Saeimā pieņemtajiem likumiem — Valsts prezidenta, bet Ministru kabineta tiesību aktiem — Ministru prezidenta un attiecīgās nozares ministra. Informācija par publicēšanu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un kārtas numurs burtnīcā ir dots rāmītī, lai norobežotu to no oriģināla teksta.

Pirmajā burtnīcā ievietoti septiņi likumi, kas Saeimā pieņemti 16.janvārī. Likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” noteikta kārtība, kādā organizējami šie pasākumi, un rīkotāja, vadītāja un dalībnieku atbildība par likuma neievērošanu. Izdarīti grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, “Par dzīvokļa īpašumu”, “Par ugunsdrošību” u.c.

Ministru kabineta dokumenti datēti no 7. līdz 14.janvārim. Divdesmit trīs noteikumi ir izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā, kas paredz, ka Saeimas sesiju starplaikā Ministru kabinets var izdot noteikumus ar likuma spēku. Tādi ir, piemēram, grozījumi likumos “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”, “Par Aizsardzības spēkiem”, “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”, “Par uzņēmējdarbību”, “Par nodarbinātību”, “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, “Par vides aizsardzību”, “Par veterinārmedicīnu” un vēl citos, kā arī “Noteikumi par īpaši atbalstāmajiem reģioniem” un “Noteikumi par zemes privatizāciju un atsavināšanu Latvijas Republikas pilsētās”. Vēl Ministru kabinets izdevis noteikumus par kārtību, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos, noteikumus par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju un izdarījis grozījumus vairākos valdības normatīvajos aktos, piemēram, noteikumos “Par cenu noteikšanu koku izsniegšanai Latvijas Republikā”.

Jūsu “Latvijas Vēstnesis”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!