• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - 3. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1997., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dāvinājumu Zemessardzei

Vēl šajā numurā

12.03.1997., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — 3.burtnīca

Godātie lasītāji, daudzi no Jums jau ir pamanījuši, ka, sākot ar šī gada otro burtnīcu, aiz katra tiesību akta norādīts tā spēkā stāšanās datums. Lai ekonomētu mūsu lasītāju laiku un atvieglotu darbu, profesionāla kodifikatore izrēķinājusi, ar kuru dienu stājas spēkā likums vai Ministru kabineta dokuments. Saskaņā ar 1994.gada 8.jūnija likumu “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēka esamību” tie izsludināmi, publicējot valsts valodā oficiālajā preses izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Likumi stājas spēkā četrpadsmit dienas pēc to izsludināšanas, ieskaitot izsludināšanas dienu, ja tajos nav noteikts cits termiņš. Ministru kabineta noteikumi, instrukcijas un ieteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”, ja tajos nav noteikts cits termiņš, bet Ministru kabineta un Ministru prezidenta rīkojumi stājas spēkā to parakstīšanas brīdī.

Šajā burtnīcā publicēti 21.janvārī izdotie Ministru kabineta “Noteikumi par valsts statistisko informāciju 1997.gadā” ar diviem pielikumiem. Tie reglamentē kārtību, kādā Valsts statistikas komiteja iegūst, apkopo un publicē informāciju par valsts sociālo un ekonomisko stāvokli, un nosaka to, ka uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības, iestādes vai valsts institūcijas vadītājs ir atbildīgs par sniegtās informācijas pareizību. Noteikumu pirmajā pielikumā dota statistiskās informācijas valsts programma 1997.gadam, kas sastāv no 28 tematiskām daļām, piemēram, valsts finanses, banku un naudas apgrozība, demogrāfiskā statistika, darba statistika, iedzīvotāju dzīves līmenis, tirdzniecība, rūpniecība, lauksaimniecība, privatizācijas un denacionalizācijas procesi. Katrā daļā ir metodoloģisks apraksts par tabulās minētajiem rādītājiem, informācijas iegūšanas metodi, starptautisko salīdzināmību un atbilstību Eiropas Savienības standartiem.Otrajā pielikumā uzrādīti apsekojumi, kas finansēti no PHARE programmas līdzekļiem — kopumā 315000 latu apjomā. Tie aptver darbaspēka izlases apsekojumu, lauku saimniecību izlases apsekojumu, ražošanas izmaksu apsekojumu, ēnu ekonomikas pētījumus un citus, kas svarīgi Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!