• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1997., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi. Notāru, tiesu ziņas. Konkursi

Vēl šajā numurā

12.03.1997., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

— Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadība

Zemessardzes komandieris ZS pulkvedis Juris Eihmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ZS pulkvedis Juris Dalbiņš, Aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Valdis Matīss, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieks pulkvedis Juris Arness, Gaisa spēku komandieris pulkvedis Kārlis Kīns un Jūras spēku pārstāvis jūras kapteinis Ilmārs Lišinskis

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 11. martā, Valsts prezidents tikās ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadību, lai pārrunātu aizvadītajā gadā paveikto un nākamā gada uzdevumus.

NBS komandieris J.Dalbiņš informēja Gunti Ulmani par plānotajiem pasākumiem, kā pilnveidot Latvijas aizsardzības sistēmu un nodrošināt bruņoto spēku efektīvu darbību, kā arī par militārpersonu materiālo nodrošināšanu un sociālajām garantijām.

Valsts prezidents uzsvēra, ka liela uzmanība jāpievērš karavīru un virsnieku profesionālā, izglītības un disciplīnas līmeņa pilnveidošanai. Sarunas gaitā uzsvērta nepieciešamība Latvijai arī turpmāk aktīvi darboties programmas “Partnerattiecības mieram” un citu starptautisku projektu ietvaros, kas veicinātu Latvijas bruņoto spēku izaugsmi atbilstoši NATO prasībām un sekmētu kareivju un virsnieku profesionālo izaugsmi.


— ASV vēstnieks Latvijā

Vakar, 11. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ASV vēstnieku Leriju Neperu. Sarunas gaitā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar NATO paplašināšanās aktualitātēm Eiropas kontekstā, ASV un Krievijas, kā arī Latvijas un Krievijas attiecībām.

ASV vēstnieks izteicis pārliecinošu Amerikas atbalstu Baltijas valstu drošības centieniem, kā arī īpaši akcentējis ASV vēlmi sniegt Baltijai ekonomisku atbalstu. L.Nepers atzinis, ka ASV ir ieinteresēta veidot līdzsvarotas attiecības starp Baltijas valstīm un Austrumu kaimiņvalsti Krieviju.

G.Ulmanis paudis neizpratni par Krievijas centieniem saistīt robežjautājumu risināšanu ar krievvalodīgo iedzīvotāju problēmas aktualizēšanu Baltijā.

L.Nepers sarunā par NATO paplašināšanos uzsvēris, ka galvenais ir saglabāt Baltijas valstu ārpolitiskās stratēģijas nemainību, jo Rietumi nedomājot mainīt savu politiku attiecībā pret Baltijas valstīm. Savukārt G.Ulmanis izteicis bažas par Rietumu nenoteikto pozīciju pret Krievijas centieniem atjaunot savu ietekmi bijušās PSRS reģiona robežās.


— ASV Juristu apvienības pārstāvis

Vakar, 11. martā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar ASV Juristu apvienības valdes pārstāvi Justu Karlsonu, lai pārrunātu G.Ulmanim piešķirtās šīs apvienības gada balvas saņemšanas kārtību šī gada augustā.

Amerikas Juristu apvienības (American Bar Association, ABA) Centrālās un Austrumeiropas tieslietu iniciatīvas (Central and East European Law Iniciative, CEELI) valde un konsultatīvā padome 20. janvārī nominējusi Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani CEELI balvas saņemšanai 1997. gadā. Balva tiek piešķirta par ievērojamu ieguldījumu tiesiskas valsts attīstībā. “Jūsu darbība, palīdzot reformu virzībai Latvijā, aizvadītajos trīsarpus Jūsu prezidentūras gados nav palikusi bez ievērības. It īpaši Jūsu interese par minoritāšu tiesību jautājumiem. Savā darbībā Jūs esat konsekventi ievērojis konstitucionālos principus. Ievērojamo demokrātijas precedentu, ko Jūs esat iedibinājis Latvijā, baudīs arī nākamās paaudzes,” teikts CEELI valdes priekšsēdētāja Homēra E.Moijera, juniora, vēstulē G.Ulmanim.

Prestižās balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2. augustā Sanfrancisko, un tajā piedalīsies ievērojamākie Amerikas juristi.

Tikšanās gaitā pārrunāta balvas pasniegšanas oficiālā programma, kuras laikā paredzētas Latvijas Valsts prezidenta, Amerikas Augstākās tiesas tiesneses Sendras O'Konnoras un Amerikas Juristu apvienības priekšsēdētāja uzruna. Valsts prezidents arī tiksies ar Stenfordas universitātes mācībspēkiem, Amerikas biznesa pārstāvjiem “Common Wealth” klubā, kas pazīstams kā respektabls forums, kurā tiek diskutēts par starptautiskiem un valstiskiem jautājumiem, kā arī ar Sanfrancisko latviešu sabiedrības pārstāvjiem.

Valsts prezidenta preses dienests


Valsts prezidents

— telefonsarunā ar Igaunijas prezidentu

Vakar, 11. martā, notika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Igaunijas Republikas prezidenta Lennarta Meri telefonsaruna, kurā apspriestas Eiropas drošības politikas aktualitātes. Iespējams, tuvākā laikā Baltijas valstu prezidenti nāks klajā ar kopīgu paziņojumu šā jautājuma sakarā.


— par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem

— Vēlēšanu rezultāti un zemā vēlētāju aktivitāte liecina par Latvijas pilsoņu vērojošo un nebūt ne pozitīvo attieksmi pret valstī notiekošajiem procesiem. Tieši zemā aktivitāte ir spēcīgs protests pret situāciju valstī.

Mani nepārsteidz jaunu kreisi orientētu politisko spēku ienākšana politiskajā diagrammā. Gluži tāpat nesaskatu uzvarētājus vai zaudētājus un tādu politisku spēku, kas šobrīd varētu uzņemties politisku atbildību vadīt valsti. Par to ir laiks nopietni padomāt, jo Saeimas vēlēšanas vairs nav tālu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!