• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Lielbritānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.1997., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos

Vēl šajā numurā

13.03.1997., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Lielbritānijā

10.un 11.martā ārlietu ministrs Valdis Birkavs darba vizītē apmeklēja Lielbritāniju. 11.martā Londonas universitātē tika atklātas Latvijas studiju dienas, kur Latvijas ārlietu ministrs nolasīja lekciju “Latvijas ārpolitikas prioritātes”. Pēc Londonas universitātes iniciatīvas jau notikušas Lietuvas un Igaunijas studiju dienas, kas sniegušas iespēju akadēmisko aprindu pārstāvjiem un ārlietu speciālistiem, kā arī citiem interesentiem iepazīties ar Baltijas valstu ārpolitikas virzieniem un prioritātēm.

Valdis Birkavs tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas valsts ministru seru Nikolasu Bonsoru (Nicholas Bonsor), Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Maiklu Portillo (Michael Portillo), Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieku, ministru lordu Ērlu Havu (Earl Howe), leiboristu ēnu kabineta ārlietu ministru Robinu Kuku (Robin Cook) un citām amatpersonām.

V.Birkavs un N.Bonsors pauda gandarījumu par Latvijas un Lielbritānijas attiecību veiksmīgo attīstību, uzsverot, ka pēdējā laikā abu valstu sadarbība kļuvusi īpaši aktīva. N.Bonsors apstiprināja Lielbritānijas atbalstu Baltijas valstu uzņemšanai Eiropas Savienībā.

V.Birkavs un M.Portillo pārrunāja Latvijas un Lielbritānijas sadarbību drošības jomā, īpaši uzsverot Lielbritānijas palīdzību Latvijas bruņotajiem spēkiem militārās izglītības un angļu valodas apguves jomā. Apspriesti jautājumi par Latvijas un NATO bruņoto spēku savietojamību, kā arī NATO un ES paplašināšanas norisi. Augstās amatpersonas pārsprieda arī iespējamo Maikla Portillo un Lielbritānijas militāro ekspertu vizīti Latvijā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!