• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija ir nopietna Eiropas Savienības kandidāte. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1997., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta rakstu Saeimai

Vēl šajā numurā

02.04.1997., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija ir nopietna Eiropas Savienības kandidāte

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors:

— Saeimā

Vakar, 1.aprīlī, Saeimas Latvijas un Lielbritānijas parlamentu sadarbības grupa tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politisko direktoru Džeremiju Grīnstoku. Sarunā piedalījās arī Lielbritānijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Nikolass Džerolds.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi saistībā ar NATO un Eiropas Savienības paplašināšanos, kā arī Latvijas vietu šajos procesos. Tikai šajās organizācijās Latvija varētu savas drošības problēmas atrisināt pilnībā, uzsvēra Latvijas un Lielbritānijas parlamentu sadarbības grupas vadītājs Aristids Lambergs. Dž.Grīnstoks apliecināja, ka Lielbritānija uzskata Latviju par nopietnu kandidāti, kas tuvākajos gados varētu iestāties ES. Īpaši pozitīvi Lielbritāniju ietekmējušas straujās pārmaiņas Latvijas ekonomiskajā attīstībā pēdējā laikā, jo Latvijā attīstība notiek dinamiskāk nekā vairākās citās Austrumeiropas valstīs.

Runājot par NATO, viesis informēja, ka Lielbritānija atbalsta NATO pakāpenisku un stabilu paplašināšanos. Tādējādi šis process nebeigsies tikai ar dažu valstu uzņemšanu šajā organizācijā. Dž.Grīnstoks pozitīvi vērtēja iespējamību, ka tiktu panākta vienošanās ar Krieviju par Latvijas uzņemšanu NATO. Tomēr NATO paplašināšanās turpināsies arī tad, ja Krievijas piekrišana netiks gūta. Savukārt A.Lambergs norādīja, ka Latvijai ir vajadzīgas drošības garantijas līdz laikam, kamēr tā iestāsies NATO.

A.Lambergs izteica gandarījumu par Lielbritānijas palīdzību Latvijai un pauda pārliecību, ka Latvijas un Lielbritānijas sadarbība turpināsies un attīstīsies.

Saeimas preses dienests

— pie ārlietu ministra

Vakar, 1.aprīlī, Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas politisko direktoru Džeremiju Grīnstoku ( Geremy Greenstock ).

V.Birkavs pauda gandarījumu par dinamismu Latvijas un Lielbritānijas attiecībās, uzsverot, ka pēdējā laikā sevišķi intensīvas un lietišķas kļuvušas politiskās konsultācijas abu valstu ārlietu resoru starpā.

Dž. Grīnstoks apstiprināja Lielbritānijas atbalstu Eiropas Savienības un NATO paplašināšanai, kurā iekļautos arī Baltijas valstis. Lielbritānijas diplomāts norādīja, ka NATO paplašināsies arī pēc NATO valstu galotņu tikšanās Madridē un nostiprinās sakarus ar valstīm, kas paudušas vēlmi kļūt par NATO dalībvalstīm.

Sarunas dalībnieki apsprieda jautājumus, kas skar NATO un Eiropas Savienības reformas, kā arī Baltijas reģiona aktualitātes.

ĀM preses centrs

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Džeremijs Grīnstoks, Saeimas sekretāra biedrs Māris Rudzītis, Latvijas un Lielbritānijas parlamenta sadarbības grupas vadītājs Aristids Lambergs Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!