• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Polijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1997., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

02.04.1997., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Polijas vēstnieks

Vakar, 1.aprīlī, LR Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Polijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jaroslavu Bratkeviču.

Polijas vēstnieks nodeva Ministru prezidentam Polijas Ministru padomes priekšsēdētāja Vlodzimeža Cimošēviča apsveikuma vēstuli sakarā ar A.Šķēles atkārtoto nominēšanu Ministru prezidenta amatā, izsakot cerību pilnveidot attiecības.

Tikšanās laikā Ministru prezidents un vēstnieks izteica atziņu, ka abu valstu attiecības pēdējā laikā kļuvušas aktīvākas un tām ir tendence padziļināties. Kā pozitīvs akcents attiecību padziļināšanai tika minēta gaidāmā Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizīte Polijā.

Polijas vēstnieks izteica pārliecību, ka šī gada septembrī Rīgā uz gaidāmo Baltijas jūras valstu padomes valdību vadītāju tikšanos ieradīsies Polijas premjerministrs.

Tika pārrunāti jautājumi par Latvijā dzīvojošo poļu iespējām iegūt pilsonību, kā arī par NATO paplašināšanos un reģionālās drošības politiku.


Polijas premjers — Latvijas premjeram

Augsti godātais premjera kungs!

Sakarā ar to, ka Jums atkārtoti tika uzticēts Latvijas Republikas Ministru prezidenta amats, pieņemiet, lūdzu, manus vissirsnīgākos apsveikumus un panākumu novēlējumus grūtajā un atbildīgajā dienestā Jūsu valsts un tās iedzīvotāju labā.

Aizvadītā gada laikā, pildot neatkarīgās, demokrātiskās Latvijas valdības vadītāja pienākumus īpaši sarežģītā vēsturiskā brīdī, Jūs sniedzāt nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanai un tirgus ekonomiskās sistēmas veidošanai nepieciešamo fundamentālo reformu īstenošanā. Jūs sekmējāt turpmāko situācijas stabilizāciju Jūsu valstī. Pateicoties konsekventai un apdomātai rīcībai, Jūs iemantojāt atzinību un cieņu kā Latvijas sabiedrības vidū, tā arī starptautiskajā arēnā. Novēlu, lai atkārtota premjera pienākumu pildīšana sagādātu Jums gandarījumu, turpinot un nostiprinot tos procesus, pēc kuru attīstības Jūs tiecāties līdzšinējā darbībā.

Izsaku dziļu pateicību, ka draudzīgas attiecības starp Latvijas Republiku un Polijas Republiku joprojām attīstīsies par labu mūsu valstīm un to sabiedrībām, kā arī par labu mūsu kopējo mērķu īstenošanai integrācijas jomā ar eiroatlantiskajām struktūrām un sekmēs stabilas un drošas Eiropas celtniecību. Līguma par brīvo tirdzniecību starp Poliju un Latviju parakstīšanai būs liela nozīme.

Es vēlētos apliecināt Jums, premjera kungs, Polijas puses gribu attīstīt vispusējos kontaktus ar Latvijas Republiku. Ceru uz turpmāko sadarbību ar Jums, premjera kungs, un ticu, ka tā sekmēs mūsu valstu un tautu tuvināšanos.

Ar cieņu,—

Vlodzimežs Cimošēvičs,

Polijas Republikas

Ministru padomes priekšsēdētājs

Varšavā 1997.gada 17.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!