• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta rakstu Saeimai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1997., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Polijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

02.04.1997., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta rakstu Saeimai

Sestdien, 29.martā, Latvijas Valsts prezidents nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājam Alfredam Čepānim, kurā prasa otrreiz caurskatīt šī gada 24.martā Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm””. Saeimā akceptētie likuma grozījumi paredz, ka no 1.jūlija azartspēles nedrīkstēs rīkot pagrabos un puspagrabos.

Vēstulē Valsts prezidents pauž uzskatu, ka šāds ierobežojums pieņemts bez pārdomātas motivācijas, jo ne jau no stāva ir atkarīga spēļu organizācijas kvalitāte. Izteikti apsvērumi, ka pats fakts, ka pagrabstāvi tiek racionāli izmantoti un racionāli apsaimniekoti, vērtējams pozitīvi. Vēl vairāk atbalstāma ir tāda telpu apsaimniekošana, kas dod līdzekļus valsts un pašvaldību budžetos. (Pilns Valsts prezidenta vēstules teksts — šodienas “LV” numurā, Saeimas materiālu kopā, 3.lpp., 496.lappusītē.)

Tādēļ Valsts prezidents uzskata, ka ir nepieciešams vēlreiz izskatīt Saeimā pieņemtā likuma normu, kas aizliedz organizēt azartspēles pagrabos un puspagrabos. Prezidents akcentē nepieciešamību izvērtēt, vai Saeimā pieņemtie likuma grozījumi sekmēs Latvijas azartspēļu tirgus sakārtošanu un uzraudzību un būtiski nesamazinās līdzekļus, kas caur speciālajiem budžetiem nonāk kultūrai un sportam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!