• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīt Hannoveres gadatirgū - Latvijas diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1997., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

15.04.1997., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīt Hannoveres gadatirgū — Latvijas diena

Hannoveres gadatirgus (Hannover Messe' 97) šogad norit no 14. līdz 19. aprīlim, un tajā piedalās arī 20 Latvijas uzņēmumi. Kopumā Latvijas stendi aizņem 150 kvadrātmetrus.

Šo lielo izrādīšanās iespēju finansiāli atbalsta Vācijas un Latvijas valdības, kā arī paši uzņēmumi.

Latvijas uzņēmēji šogad baudīs sevišķu uzmanību — 16. aprīlī gadatirgū notiek Latvijas diena ar plašu semināru par sadarbības iespējām ar Latviju. Uz semināru jau pieteikušās 170 vācu firmas. Plašu informatīvo materiālu klāstu pasākumam sagatavojusi Latvijas Attīstības aģentūra (LAA).

Latvijas dienā Hannoveres rūpniecības gadatirgu apmeklēs Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Dienu iepriekš, 15. aprīlī, Hannoveres gadatirgū paredzēti Krievijas dienas pasākumi ar augstāko Krievijas amatpersonu piedalīšanos.

Laikā, kad Latvija aktīvi meklē vietu Austrumu–Rietumu koridorā un mērķtiecīgi izstrādā integrāciju Rietumu tirgū, valsts ekonomikas pārstrukturēšanā sevišķi liela loma ir Vācijas un Latvijas saimnieciskajām attiecībām. Pašlaik Vācija ir otra svarīgākā Latvijas tirdzniecības partnere.

Lai veicinātu Latvijas un Vācijas saimniecisko sakaru attīstību, Vācijas federālā valdība TRANSFORM programmas ietvaros sniedz Latvijai finansiālu un cita veida palīdzību.

Latvijā šo palīdzību sniedz Integrācijas konsultatīvais dienests (IKD), kas Latvijas uzņēmējiem piedāvā dažādus bezmaksas pakalpojumus, lai attīstītu noturīgas saimnieciskas attiecības starp Vāciju un Latviju.

Latvijas uzņēmumu piedalīšanās Hannoveres gadatirgū' 97 harmoniski iekļaujas valsts ārējās tirdzniecības un eksporta veicināšanas stratēģijā, ko izstrādājusi Ekonomikas ministrija un LAA sadarbībā ar IKD un daudzām vietējām institūcijām.

Gadatirgus ir galvenais eksportu veicinošais faktors, un piedalīšanās gadatirgos ārzemēs nopietni rosina uzņēmējdarbības attīstību.

Gunārs Freibergs,

“LV” korespondents

Attēlā: Latvijas dienas plakāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!