• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar gandarījuma sajūtu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1997., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar gandarījuma sajūtu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

15.04.1997., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PRESES KONFERENCES

Ar gandarījuma sajūtu

Ārlietu ministrs par vizītēm Kazahstānā, Uzbekistānā un Kirgizstānā

Svētdien, 13.aprīlī, Ārlietu ministrijā notika preses konference, kurā ārlietu ministrs Valdis Birkavs informēja par savu vizīšu rezultātiem Kazahstānā, Kirgizstānā un Uzbekistānā, kā arī par savu tikšanos Maskavā, tur viņam bijušas svarīgas sarunas Krievijas Ārlietu ministrijā.

Pēc ministra domām, vizīte Centrālāzijā bijusi ļoti veiksmīga. Latvijas pamatpartnere šajā reģionā ir Uzbekistāna, kur vērojama nozīmīga mūsu attiecību dinamika. Bet ar Kirgizstānu ir ievadīta būtiska un vērienīga sadarbības programma.

Tikšanās laikā ar Kazahstānas ārlietu ministru pārrunāta abu valstu attiecību attīstība, panākta vienošanās par tālāko sadarbību. Kazahstānas ārlietu ministrs izteicis savus apsvērumus, ka viņa valsts vēlētos jau nākamā gada sākumā Latvijā atvērt vēstniecību vai vismaz kanceleju. Abu valstu ārlietu ministri vienojušies, ka tiks sagatavota virkne līgumu.

Kazahstānā un Kirgizstānā tās bija pirmās nozīmīgās Latvijas Ārlietu ministrijas aktivitātes, bet Uzbekistānā tas bija jau iesāktā darba turpinājums. Kopš Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizītes Uzbekistānā mūsu valstu attiecībās ir ievērojams progress. Mums ir visplašākā līgumiskā bāze, ko papildināja vēl seši līgumi — tik daudz dokumentu, kopā ņemot, parakstīja mūsu ārlietu ministrs ar Uzbekistānu un Kirgizstānu. Tiek uzsākta trīs Centrālāzijas valstu sadarbība ar trim Baltijas valstīm. Mūsu partnerus interesē gan Baltijas bataljona darbība, jo viņi paši ir izveidojuši “Centrazbat” — Centrālāzijas bataljonu, gan Baltijas Ministru padome un Baltijas asambleja.

Pēc Uzbekistānas prezidenta iniciatīvas Latvijas ārlietu ministram bijusi iepriekš neplānota pusotras stundas saruna ar Uzbekistānas prezidentu Karimovu. Tikšanās laikā pārrunātas visas problēmas, kas saista mūsu valstis, kā arī reģionālās problēmas Centrālāzijā un Baltijas Eiropas daļā.

Valdis Birkavs uzsvēra, ka vizītes laikā visās valstīs ar izpratni un nepārprotamu atbalstu uzņemtas Latvijas valsts ārpolitiskās prioritātes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!