• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1997., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās radio un televīzijas padomes lēmums Nr.37

Par konkursa apraides atļaujas saņemšanai televīzijas programmas izplatīšanai otrajā televīzijas programmu izplatīšanas kanālā Viļānos norises pārtraukšanu un atzīšanu par nenotikušu

Vēl šajā numurā

15.04.1997., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 14.aprīļa sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā Valsts kontroles budžetā ieskaitāmi līdzekļi no tās noteiktajiem uzrēķiniem”. Noteikumi noteiks kārtību, kādā Valsts kontroles pamatbudžetā ieskaitāmi 20 procenti no summām, kas piedzītas tās noteiktajiem uzrēķiniem.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas finansēšanu”. Grozījumi noteiks, ka inspekcijas ieņēmumus veidos atskaitījumi no apdrošināšanas sabiedrību saņemto apdrošināšanas prēmiju kopējās summas 0,5 procentu apmērā no dzīvības apdrošināšanas operāciju veikšanas ar uzkrājumu veidošanu un 0,8 procenti no pārējo apdrošināšanas operāciju veikšanas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par kārtību, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem — preču piegādēm un pakalpojumiem, kas apmaksāti no ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem”.

Apstiprināts iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozes projekts. Paredzams, ka kopējais gadam prognozēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa absolūtās summas sadalījums pa gada ceturkšņiem pieaugošā kārtībā no gada sākuma būs šāds: I ceturksnī — 43,47 milj. latu, II — 88,83 milj. latu, III — 137,98 milj. latu un IV — 189,01 milj. latu.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par kompensāciju aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās”. Pieņemot grozījumus, bijušajiem zemes īpašniekiem tiks paātrināta pienākošos kompensāciju sertifikātu saņemšana.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par rudzu cenas noteikšanu zemes izpirkšanai un kompensācijas par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos aprēķināšanai”. Grozījumu projekts paredz: lai noteiktu samaksas apmēru par pastāvīgā lietošanā līdz 1996. gada 1. novembrim piešķirtās zemes izpirkšanai īpašumā vai aprēķinātu kompensācijas apmēru par bijušo zemi lauku apvidos, noteikt rudzu cenu — 53 lati par tonnu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Latvijas puses darbību Apvienotajās komitejās Latvijas Republikas starptautisko tirdzniecības līgumu ietvaros”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par darba grupas izveidošanu”. Darba grupas Latvijas pusi vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons, un tās uzdevums būs saskaņot Latvijas un Baltkrievijas naftas un naftas produktu tranzīta politiku.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Baltkrievijas Republikas valdības un Latvijas Republikas valdības vienošanos par savstarpēju atbilstības novērtēšanas sistēmu (sertifikāciju) atzīšanu produktiem un standartiem”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par valsts sanitārās inspekcijas izveidošanu”. Inspekcija tiks veidota kā jauna institūcija, likvidējot attiecīgas struktūrvienības Nacionālajā vides veselības centrā un teritoriālajos vides veselības centros. Inspekcija veiks valsts kontroles un uzraudzības funkcijas higiēnas, epidēmiskās drošības, pārtikas nekaitīguma un sadzīvē lietojamo ķīmisko vielu un produktu tirdzniecībā.

Akceptēts LR Nacionālās augu šķirņu padomes nolikuma projekts. Tā būs koordinējoša valsts institūcija, kas nodrošinās zinātniski un ekonomiski pamatotas augu šķirņu struktūras veidošanos Latvijā.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par kopīgu jūras robežas punktu Baltijas jūrā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā Latvijas Nacionālā sporta padome apbalvo par izciliem sasniegumiem sportā”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!