• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānija parlamenta delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1997., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā:

Vēl šajā numurā

16.04.1997., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SAEIMĀ

Par Dānijas parlamenta delegācijas vizīti

No 14. līdz 18. aprīlim Baltijas valstis un Poliju apmeklē Dānijas parlamenta Aizsardzības komisijas delegācija. Tās sastāvā ir komisijas priekšsēdētājs Knuds Heinesens, Dānijas aizsardzības ministrs Hanss Hekerups, armijas komandieris ģenerālis Kristians Hvids un citas oficiālas personas.

Šodien delegācija vienas dienas vizītē ieradās Latvijā, kur rīta pusē apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Mobilo strēlnieku brigādi un Baltijas miera uzturēšanas bataljonu Ādažu mācību centrā.

Pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis Saeimā tikās ar Dānijas Aizsardzības komisiju, kuru vada tās priekšsēdētājs Knuds Heinesens . Komisijas sastāvā ir Dānijas aizsardzības ministrs Hanss Hekerups, parlamenta locekļi, vairāki bruņoto spēku vadītāji, kā arī padomnieki un eksperti. Tikšanās notika semināra ietvaros, tajā piedalījās Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas, Nacionālās drošības komisijas, Ārlietu komisijas, Eiropas lietu komisijas, kā arī Ārlietu, Iekšlietu un Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji un zinātnieki.

A.Čepānis iepazīstināja semināra dalībniekus ar vispārējo stāvokli valstī, iztirzāja vairākus iekšpolitikas un ārpolitikas aspektus, kas saistīti ar Latvijas virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, kā arī atbildēja uz Dānijas Aizsardzības komisijas locekļu jautājumiem par Latvijas likumdošanas atbilstību ES standartiem, pilsoņu un nepilsoņu attieksmi pret integrācijas procesu, bēgļu un nelegālo imigrantu problēmu un pašreizējām attiecībām ar Krievijas Federāciju. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Latvija augstu vērtē Dānijas stingro un konsekvento atbalstu Latvijas centieniem nostiprināt savu drošību, un izteica pārliecību, ka seminārs noteikti sekmēs esošo kontaktu nostiprināšanu un padziļināšanu.

Referātu par stāvokli Nacionālajos bruņotajos spēkos un to attīstību ierobežota budžeta apstākļos nolasīja aizsardzības ministrs Andrejs Krastiņš, par Nacionālās drošības koncepciju un ar aizsardzību saistītās likumdošanas statusu informēja semināra vadītājs, Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Jūlijs Druva, par procesiem Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā ziņoja Ārpolitikas institūta profesors Aivars Stranga.

Dzīvajā diskusijā semināra dalībnieki ne vien apmainījās viedokļiem, bet arī guva jaunu apstiprinājumu tam, ka Latvijas izvēlētajam ceļam nav alternatīvas.

Saeimas preses dienests ,

AM preses centrs

Dānijas vēstnieks Mihaels Metcs Merhs, Saeimas priekšsedētājs Alfreds Čepānis, Dānijas Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Knuds Heinesens, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Jūlijs Druva un Dānijas aizsardzības ministrs Hanss Hekerups

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!