• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti"- nāk klajā 7. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1997., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Vidzemes Augstskolas studenti

Vēl šajā numurā

23.04.1997., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums nāk 7. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar sešiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 13. martā, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 11. līdz 18. martam. Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums reglamentē tiesiskās attiecības starp transportlīdzekļu īpašniekiem un apdrošinātājiem, lai aizsargātu ceļu satiksmes negadījumos cietušo intereses. Paredzēti vairāki apdrošināšanas līgumu veidi: standartlīgums, kompleksais, grupas, robežapdrošināšanas un starptautiskais obligātās apdrošināšanas līgums (zaļā karte). Grozījumi izdarīti Darba likumu kodeksā (attiecībā uz svētku dienām — otrajām Lieldienām un Vasarsvētkiem), Autopārvadājumu likumā un likumos “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”, “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” un “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā un Ministru padomes lēmumā “Par vispārējiem militārajiem reglamentiem”. Izdoti noteikumi “Karavīru militārās disciplīnas reglaments”, kas nosaka kārtību, kāda jāievēro Nacionālajos bruņotajos spēkos un citos Aizsardzības ministrijas militārajos formējumos. Šiem noteikumiem ir divi pielikumi: Apbalvojumu un disciplinārsodu uzskaites žurnāla paraugs un Dienesta sūdzību un ierosinājumu žurnāla paraugs. “Noteikumi par izsolēm un konkursiem valsts un pašvaldību pasūtījuma piešķiršanai” reglamentē to organizēšanas un norises kārtību. “Noteikumiem par atvieglojumiem ārstniecības līdzekļu iegādē pacientu ambulatorai ārstniecībai 1997. gadā” ir divi pielikumi — ārstniecības līdzekļu uzskaitījums, kas paredzēti 48 slimību ārstēšanai, un atlaides to iegādē; iedzīvotāju kategorijas, kurām pienākas šīs atlaides. Ministru kabineta rīkojumā “Par Sanitārās robežinspekcijas izveidošanu” noteikts, ka šī valsts civiliestāde izveidojama Zemkopības ministrijas pakļautībā, lai sakārtotu importa, eksporta un tranzīta kravu kontroli uz valsts robežas. Ar Ministru kabineta rīkojumiem tiek reorganizētas bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumi Daugavpils un Rīgas psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstnieciskās ražošanas darbnīcas un uz to bāzes izveidoti psihoneiroloģisko slimnieku rehabilitācijas uzņēmumi, kā arī, reorganizējot Labklājības ministrijas pakļautībā esošās valsts budžeta iestādes, izveidotas bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumi Latvijas onkoloģijas centrs, Daugavpils onkoloģiskā slimnīca un Liepājas onkoloģiskā slimnīca.

Tāpat kā iepriekšējās piecās šīgada burtnīcās, visiem normatīvajiem aktiem norādīts to spēkā stāšanās datums, ko izrēķinājusi profesionāla kodifikatore saskaņā ar likumu “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību”. “Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” ir pirmais un vienīgais oficiālais izdevums Latvijā ar norādi par katra dokumenta spēkā stāšanās laiku. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!