• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - pie Jums dodas 5. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1997., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

05.06.1997., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” – pie Jums dodas 5. burtnīca

Žurnāla maija numuru ievada žurnālistes Mudītes Luksas problēmraksts “Kundziņsala likumu griežos”. Par jaunāko zemes nomas lietās informē Valsts zemes dienesta Nacionālā mērniecības centra direktora vietnieks Ojārs Kozlovskis. Ar jaunumiem lauku zemes vērtēšanā iepazīstina Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra direktors Aldis Rausis. Publicēti grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 5. marta noteikumos nr. 52 “Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi”. Līdzās iespiesta pagastu un pilsētu lauku teritoriju meža zemes vidējā novērtējuma tabula. Plašu oficiālo dokumentu klāstu veido Ministru kabineta noteikumi par lauku apvidu zemes nomas maksas maksimālo lielumu un samaksas kārtību, Saeimas pieņemtie grozījumi Likumā par ostām, grozījumi Civillikumā un grozījums likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību, ka arī Ministru kabineta noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās, grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 12. septembra noteikumos nr. 276 “Noteikumi par rudzu cenas noteikšanu zemes izpirkšanai un kompensācijas par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos aprēķināšanai”. Mežzinātnieks Kārlis Brīvība rakstā “Zemes reforma un kopraža dažāda lieluma saimniecībās” pievērsies jaunāko un pirmskara Latvijas statistikas datu salīdzinājumiem. Redaktore Aina Rozeniece informē lasītāju par ekspozīciju “Zemnieku dzīves veids Latvijā. XVIII – XX gs. sākums” Latvijas Vēstures muzejā. Žurnāliste Maija Rone stāsta par zemnieku kooperācijas centieniem Ķoņu pagastā, kur izveidots viens no pirmajiem lauksaimniecības mašīnu ringiem valstī.

Mežu lietām veltītās publikācijas ievada 6. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Atis Sausnītis. Viņa raksts saucas “Mežā nedrīkst neko sasteigt”. Turpat var iepazīties ar Valsts meža dienesta nolikumu un grozījumu likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu.” Rakstu un dokumentu ciklu par mežu noslēdz redaktores Rūtas Bierandes publikācija “Celulozes rūpnīcas projekts gaida politisko ceļavēju”.

Privatīzacijas lietu sadaļā lasāms Privatizācijas aģentūras juridiskā direktora Viktora Šadinova raksts “Kad uzņēmums ir maksātnespējīgs”. Turpat līdzās ievietots zvērināta advokāta palīdzes Viktorijas Porteres referāts “Ir tāds ceļš – parādu kapitalizācija”. Nekustamā īpašuma aģentu un mākleru asociācijas viceprezidents Raitis Kalniņš savā publikācijā pievērsies nekustamā īpašuma un nekustamā īpašuma tirgus problēmām, bet Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas prezidents Vitolds Peipiņš pilnvarojuma līguma plusiem un mīnusiem. Dokumentu bloku šajā sadaļā veido Ministru kabineta noteiktā dzīvokļa īres maksas aprēķināšanas kārtība, noteikumi par dzīvokļu īpašnieku piedalīšanos daudzdzīvokļu mājas uzturēšana un apsaimniekošanā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai un Ministru kabineta ieteikumi “Par dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas līgumu”.

Kultūrvides problēmas savā rakstā “Par sakoptu vidi. Par sakoptu Latviju” risina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vides valsts ministrs Indulis Emsis. Žurnāliste Zinta Žukova lasītājus iepazīstina ar unikālo dabas kompleksu – Daugavgrīvas dabas liegumu. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!