• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pāri Latvijai, pāri Baltijai - tautu kopības gaisma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1997., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pāri Latvijai, pāri Baltijai - tautu kopības gaisma (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.07.1997., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOTIKUMA VIDŪ

Pāri Latvijai, pāri Baltijai — tautu kopības gaisma

Vakar Rīgā, Esplanādē, sākās kārtējais starptautiskais folkloras festivāls “Baltica `97”

Sākums pirms sākuma

Tāpat kā daždien, ikvienam vērā liekamam notikumam ir savs prologs un epilogs. “Baltica '97” norišu gūzmā par prologu otrdien neapšaubāmi kļuva vizītkaršu vakars Saieta namā, mūsu pašu Mazajā ģildē. Jau otrdienas pievakarē ar ģildes saimnieces Vēsmas Krāģes vēlību un atbalstu un ar festivāla programmas direktora Andra Kapusta rosību te pulcējās visi “Baltica '97” viesi un pašmāju kopas, kas pārstāvēja visus novadus, abas pamattautas — latviešus un līvus, kā arī rīdziniekus.

Gādāt kopības izjūtu bija aicināti visi klātesošie, un tas arī notika, galvenokārt ar autentiskās vai maķenīt mūsdieniskotās folkloras līdzekļiem. Bet “Skandinieku” dižais vīrs Dainis Stalts festivāla dalībnieku un klausītāju pārpildītajā zālē, atgādinādams Raini, sāka: “Daugav' abas malas/Mūžam nesadalās/Ir Kurzeme, ir Vidzeme,/ Ir Latgale mūsu!” Un jauni un veci, lieli un mazi cēlās kājās, lai vienotos kopīgā dziesmā, lai sajustu kopīgu elpu. Rādās, ka tie bija visvairāk apgarotie mirkļi visā divarpus stundu ritējumā.

Turpinājums — 7.lpp.

Vakar pēcpusdienā “Baltica `97” dalībnieku svinīgajā gājienā Rīgas centrā: Norvēģijas tautas deju grupas “Sotra Folkedanslag” dalībnieki, Madonas tautas vērtes kopas “Vērtumnieki” maestro Raitis Kumsārs un Lietuvas Veterinārās akadēmijas ansambļa “Kupole” saime pie Brīvības pieminekļa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!