• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.1997., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 15. jūlija sēdes

Vēl šajā numurā

16.07.1997., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta 15. jūlija sēdē

Akceptēts grozījums MK 1995. gada 24. oktobra noteikumos nr. 310 “Noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm”, papildinot noteikumus ar 29. punktu šādā redakcijā: “29. Atzīt par nederīgām Latvijas pilsoņu rīcībā esošās bijušās PSRS iekšzemes pases ar 1997. gada 1. novembri.”

Akceptēti grozījumi piecos rīkojumos “Par valsts robežas joslu zemes piešķiršanu Aizsardzības ministrijai”. Sakarā ar Aizsardzības ministrijas Robežapsardzības spēku pārņemšanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā grozījumi nepieciešami, lai Iekšlietu ministrija varētu pildīt valsts robežas kontroles un apsardzības funkcijas, veikt robežas atjaunošanas un izbūves darbus, tādējādi nepieciešams valsts robežas joslas zemi nodot Iekšlietu ministrijai pastāvīgā lietošanā.

Akceptēti grozījumi MK 1996. gada 9. aprīļa noteikumos nr. 109 “Noteikumi par viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju licencēšanu un klasifikāciju”. Noteikumu 13. punktā svītroti vārdi “un maksas par licences izsniegšanu”. Noteiktas valsts nodevas likmes uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) par katru viesnīcu vai viesu māju šādā apmērā: pirmās kategorijas viesnīcai — 120 latu; otrās kategorijas viesnīcai — 220 latu; trešās kategorijas viesnīcai — 320 latu; ceturtās kategorijas viesnīcai — 420 latu; piektās kategorijas viesnīcai — 520 latu; pirmās kategorijas viesu mājai — 45 lati; otrās kategorijas viesu mājai — 70 latu; trešās kategorijas viesu mājai — 95 lati; ceturtās kategorijas viesu mājai — 120 latu. Noteikt, ka valsts nodevu par licences izsniegšanu ieskaita valsts pamatbudžetā Latvijas Tūrisma padomes ieņēmumos, šie līdzekļi ieskaitāmi saskaņā ar kārtējā gada valsts budžeta likumu.

Akceptēti MK noteikumi “Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikums”, ar kuriem noteikts, ka minētā komisija ir MK izveidota, kas ir tiesīga kontrolēt un pārskaitīt Militārā dienesta iesaukšanas centra pieņemtos lēmumus un izskatīt personu sūdzības par šiem lēmumiem.

Akceptēti MK noteikumi “Kārtība, kādā pieprasāma un izsniedzama informācija par obligātajam militārajam dienestam pakļautajām personām”, kuri noteiks kārtību, kāda pieprasāma un izsniedzama par obligātajā militārajā dienestā iesaucamo personu (personām), rezerves karavīru un rezervistu reģistrācijas datiem, izglītību, nodarbošanos, sodāmību un veselības stāvokli. Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošās civiliestādes — valsts militārā dienesta pārvaldes — minēto informāciju pieprasa rakstiski un saņem no valsts un pašvaldību institūcijām, veselības aprūpes un mācību iestādēm, veicot obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu apzināšanu, reģistrāciju, uzskaiti, iesaukšanu obligātajā aktīvajā militārajā dienestā un rezerves karavīru un rezervistu iesaukšanu uz apmācībām.

Akceptēts rīkojums “Par LR valdības un Somijas Republikas valdības līgumu par vīzu atcelšanu”, ar kuru akceptēts LR valdības un Somijas Republikas valdības līguma par vīzu atcelšanu projekts.

Akceptēts rīkojums “Par Starptautiskās jūras satelītsakaru organizācijas (INMARSAT) Starptautisko nolīgumu par uz kuģiem izvietoto INMARSAT zemes staciju izmantošanu teritoriālajā jūrā un ostās” un likumprojekts “Par Starptautiskās jūras satelītsakaru organizācijas (INMARSAT) protokolu par privilēģijām un imunitātēm”.

Akceptēti “Noteikumi par vienotās uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansētajās valsts institūcijās”, kuri nosaka kārtību, kādā no valsts budžeta finansētās valsts iestādēs un valsts uzņēmumos darbojas vienotās uzskaites sistēma, izmantojot datorprogrammu personāla uzskaitei vai veicot valsts institūcijas datu uzskaiti. Vienotās uzskaites sistēma nodrošina valsts institūciju reģistra izveidi un to funkciju apkopojumu; ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un valsts institūcijās strādājošo darbinieku uzskaiti; ierēdņu (ierēdņu kandidātu) valsts civildienesta gaitas uzskaiti; pastāvīgu un vienotu informācijas apkopojumu par valstī esošajām no budžeta finansētajām valsts institūcijām un iespēju uzskaitīt, sistematizēt un analizēt datus par ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un valsts institūcijās strādājošajiem darbiniekiem, kā arī plānot ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un darbinieku skaitu un izvietojumu valsts institūcijās.

Ar MK rīkojumu saskaņā ar Augstskolu likuma 17. panta otro daļu Jānis Andris Osis apstiprināts par Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru.

Akceptēti “Noteikumi par kreditēto procentu segšanu invalīdiem, kuri saņēmuši kredītu mājokļa pielāgošanai”, kas nosaka kārtību, kādā invalīdiem, kuriem kredītiestāde izsniegusi kredītu mājokļa pielāgošanai, tiek segti kredīta procenti. Noteikts, ka tiesības uz kredīta procentu izsniegšanu ir invalīdiem, kuri, ņemot vērtā ergoterapeita, ārstējošā ārsta vai sociālās palīdzības dienesta ieteikumu, par kredīta līdzekļiem ir pielāgojuši mājokli, lai mazinātu invaliditātes ietekmi uz pašaprūpes un integrācijas iespējām. Noteikumos minēti nosacījumi, kad tiek segti kredītprocenti. Noteikts, ka kredīta procentus sedz fonds no īpašiem līdzekļiem, kas šiem mērķiem paredzēti valsts budžetā. Noteikumi stājas spēkā ar 1998. gada 1. janvāri.

Akceptēti “Studējošo kreditēšanas noteikumi”, kas nosaka kārtību, kādā piešķirams un atmaksājams valsts kredīts studējošiem. Kredīts ir aizdevums no valsts budžeta līdzekļiem, lai nodrošinātu studējošā sociālās vajadzības (uzturu, apģērbu, mācību līdzekļu iegādi un citus izdevumus). Noteikts, ka ministrijas, kuru pārziņā ir augstskolas, augstākās izglītības programmās katru gadu paredz līdzekļus studējošo kreditēšanai. Studējošo kreditēšanai paredzēto finansu līdzekļu apmēru nosaka attiecīgā gada likumā par valsts budžetu. Noteikts, ka kredīts vienam studējošam nepārsniedz 35 latus mēnesī. Noteikumos noteikta kredīta piešķiršanas kārtība, kredīta atmaksas kārtība un kredīta atmaksas atlikšanas kārtība.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Polimēru mehānikas institūta reorganizāciju”. Polimēru mehānikas institūts tiks pievienots Latvijas Universitātei kā patstāvīga struktūrvienība ar juridiskas personas tiesībām.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par civilstāvokļa aktiem””.

Akceptēti noteikumi “Par autotransporta tehnisko ekspertīzi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā”, kas noteiks kārtību, kādā veicama autotransporta tehniskās ekspertīzes dokumentācija sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Bibliotēku informācijas tīklu konsorciji””, nosakot, ka minētā konsorcija mērķis ir izveidot vienotu integrētu automatizētu bibliotēku informācijas tīklu valstī un konsorcija galvenais darbības virziens ir nodrošināt vienotu bibliotēkas koncentrētās informācijas apstrādi, uzkrāšanu un izplatīšanu.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 15. jūlija sēdes

Aizsardzības ministra Tālava Jundža, labklājības ministra Vladimira Makarova atbildes, skaidrojumi, komentāri

Vakar Ministru kabinets akceptēja Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikumu un noteikumus “Kārtība, kādā pieprasāma un izsniedzama informācija par obligātajam militārajam dienestam pakļautajām personām”. Par tiem žurnālistus preses konferencē informēja aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis:

— Cienījamie žurnālisti, nedomāju, ka šie ir paši interesantākie un nozīmīgākie jautājumi, tiem vairāk ir tehnisks raksturs. Tātad pirmais: ir apstiprināts Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikums. Doma vienkārša: izveidots Militārais iesaukšanas centrs, kas pieņem lēmumu par puišu iesaukšanu vai neiesaukšanu militārajā dienestā atbilstoši likumam. Un, lai kontrolētu, kādā mērā šī centra lēmumi atbilst likumam par obligāto militāro dienestu, pats likums jau paredz izviedot institūciju, kas kontrolētu pieņemto lēmumu likumību un arī izskatītu konkrētas sūdzības. Piemēram, ja kāds ir neapmierināts ar lēmumu, viņam atsakot iesaukšanu armijā. Tādos vai līdzīgos gadījumos jaunietis varēs griezties šajā komisijā, kas strādās sabiedriskā kārtā. Obligātā militārā dienesta likums nosaka šīs komisijas sastāvu. Atbilstoši šim nolikumam tā sanāk kopā divas reizes mēnesī un tajā ir dažādu ministriju pārstāvji.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!