• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija, protestējot par publikāciju iekšlietu ministra pavēles sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.1997., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latgale - Latvijas trešā zvaigzne

Vēl šajā numurā

17.07.1997., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija, protestējot par publikāciju iekšlietu ministra pavēles sakarā

1997.gada 16.jūlijā laikrakstā “Diena” publicēts raksts “Turlais apžēlojis arī pēc Talsu traģēdijas sodītos”. Raksta virsraksts neatbilst patiesībai un ir pretrunā arī ar rakstā minētajiem faktiem.

Saskaņā ar Latvijas Republikas iekšlietu iestāžu disciplinārreglamenta 7. un 9.pantu iekšlietu ministrs ir tiesīgs apbalvot iekšlietu iestāžu darbiniekus, un viens no apbalvošanas veidiem ir arī agrāk uzlikta disciplinārsoda pirmstermiņa noņemšana.

1997.gada 9.jūlijā iekšlietu ministrs izdeva pavēli Nr.205 “Par pateicības izteikšanu un disciplinārsodu atcelšanu Iekšlietu ministrijas personālsastāvam”. Pavēles 2.punktā teikts: “Noņemu, manā darbības laikā, visus manis uzliktos disciplinārsodus, izņemot darbinieku atbrīvošanu no dienesta un ar 1997.gada pavēli Nr.203 uzliktos disciplinārsodus.” Augstāk minētajā rakstā šis pants ir ievietots kļūdaini. Rodas iespaids, ka publikāciju gatavojis viens autors, bet virsrakstu izdomājusi cita persona.

Ar pavēli Nr.203, kura ir publicēta presē, tika sodītas 12 iekšlietu iestāžu amatpersonas, 5 no tām atbrīvotas no dienesta IeM. Neviens no šiem disciplinārsodiem nav atcelts. Iekšlietu ministrija atbilstoši likumam “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” ir pieprasījums laikraksta galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei atsaukt patiesībai neatbilstošo virsrakstu.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

1997.gada 16.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!