• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas rezultātiem par līdzekļu izlietojumu Daugavas tilta remontam Jēkabpilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.1997., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Agenda 2000"
Eiropas Komisijas kopsavilkums un viedokļi attiecībā uz Eiropas Savienības kandidātvalstu pieteikumiem par uzņemšanu ES

Vēl šajā numurā

17.07.1997., Nr. 183

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1–2–280

Pieņemts: 30.06.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Valsts kontroles
Valsts budžeta revīzijas departaments Kolēģijas lēmums Nr. 5.1–2–280 1995. gads

Rīgā 1997. gada 30. jūnijā

Par revīzijas rezultātiem par līdzekļu izlietojumu Daugavas tilta remontam Jēkabpilī

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: departamenta direktors K. Beljānis un kolēģijas locekļi R. Bērziņa, B. Breidaks, M. Prāma un R. Zonenbergs, izskatot revīzijas materiālus par līdzekļu izlietojumu Daugavas tilta remontam Jēkabpilī no 1995.—1996. gadam Jēkabpils pilsētas domē un Latvijas – Lietuvas kopuzņēmumā SIA “Viadukts”,

konstatēja:

Daugavas tilta remonts (rekonstrukcija) sākta 1994. gadā un līdz šim laikam nav pabeigta. Pasūtītājs šiem darbiem ir Jēkabpils pilsētas dome, darbu izpildītājs — Latvijas – Lietuvas kopuzņēmums SIA “Viadukts”. Remonta projekta dokumentācija izstrādāta 1995. gada 20. aprīlī pēc Satiksmes ministrijas Latvijas Autoceļu direkcijas pasūtījuma, to izstrādājis tas pats darbu izpildītājs Latvijas – Lietuvas kopuzņēmums SIA “Viadukts”. Līdz 1996. gada 31. decembrim no šo darbu veikšanai paredzētajiem līdzekļiem izlietoti Ls 534 000. 1997. gadā mērķdotāciju veidā remontam piešķirti Ls 181 000.

1994. gadā Jēkabpils pilsētas domei Daugavas tilta remontam (rekonstrukcijai) bija piešķirta mērķdotācija Ls 15 000. Šos līdzekļus Jēkabpils pilsētas dome ir izlietojusi piebraucamā ceļa būvei Krustpils pagastā Ls 7408 apmērā un priekšapmaksas veidā Latvijas – Lietuvas kopuzņēmumam SIA “Viadukts” (turpmāk — SIA “Viadukts”) par Jēkabpils pilsētais domei piederošo pontonu pārvešanu un remontu samaksājusi Ls 7484. Pontonu pārvešanu un remontu SIA “Viadukts” veica pirms tilta rekonstrukcijas projekta tehniskās dokumentācijas izstrādes. Vēlāk izstrādātajā tehniskajā dokumentācijā pontonu izmantošana tilta rekonstrukcijā nav paredzēta. Kolēģija atzīst, ka Ls 7484 par pontonu pārvešanu un remontu un Ls 7408 piebraucamā ceļa būvei Krustpils pagastā izlietoti nepareizi, projekta dokumentācijā neparedzētam mērķim, tādēļ par Ls 14 892 Jēkabpils pilsētas domei kā pasūtītājai, kas akceptējusi šādus darbus un no tilta remontam paredzētajiem līdzekļiem apmaksājusi tos, nosakāms uzrēķins.

1995. gadā Daugavas tilta remontam Jēkabpilī piešķirti Ls 269 800, t. sk.:

— Jēkabpils pilsētas domei mērķdotācijas investīcijām — Ls 69 800;

— LR Satiksmes ministrijas Latvijas Autoceļu direkcijai no Valsts īpašuma privatizācijas fonda saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu — Ls 200 000.

Faktiski tilta rekonstrukcijai 1995. gadā izlietoti Ls 259 044. Bez tam šajā gadā SIA “Viadukts” no Valsts privatizācijas fonda līdzekļiem ir izlietojusi Ls 10 756 izdevumiem, kas nebija paredzēti tilta rekonstrukcijas projektā, tai skaitā par Ls 9678 iegādājās smilšstrūklu aparātu. Par nepareizi izlietoto summu Ls 10 756 samazināts maksājums SIA “Viadukts” par 1997. gada maijā izpildītajiem tilta remonta darbiem, tādēļ uzrēķins šajā gadījumā netiek noteikts.

1996. gadā Daugavas tilta remontam piešķirtās investīcijas Ls 250 000 izlietotas pilnā apjomā, paredzētajam mērķim.

Tilta remonta darbi termiņā — 1996. gada 30. novembrī — nav pabeigti, tie turpinās vēl pašlaik. Remonta darbu veikšanas laikā 1997. gada sākumā konstatēti tādi tilta defekti, kuru novēršanai remonta projekta dokumentācijā nav paredzēti izdevumi, — nepieciešams nomainīt hidrofobo izolāciju visā tilta brauktuves platībā. Šos apstākļus konstatējusi komisija, piedaloties remonta darbu pasūtītājam un izpildītājam, kā arī Latvijas Autoceļu direkcijas pārstāvim un Rīgas Tehniskās universitātes tiltu būves speciālistiem. Papilddarbu veikšanai Jēkabpils pilsētas dome pieprasījusi Ls 62 166, taču šajā kolēģijas sēdē Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors K. Skrastiņš paskaidroja, ka papilddarbus būs iespējams veikt par Ls 32 949.

Kolēģija konstatē, ka Daugavas tilta remonta darbu izpildes gaitā pieļauti šādi trūkumi:

— remonta darbi 1994. gadā uzsākti bez projekta tehniskās dokumentācijas;

— par tilta remonta projekta dokumentāciju nav valsts ekspertīzes slēdziena;

— Latvijas Autoceļu direkcijā nav saglabājušies dokumenti par projekta tehniskās dokumentācijas izstrādāšanai izsludinātā konkursa norisi;

— akti par izpildīto remonta darbu pieņemšanu (f. Nr. 2) tiek sastādīti, nenorādot darbu izpildes laiku un aktu sastādīšanas datumu;

— Latvijas Autoceļu direkcija nav pilnā apjomā izmantojusi tiesības, kādas tai bija piešķirtas ar Satiksmes ministrijas 1993. gada 17. maija pavēli Nr. 134 apstiprinātā Latvijas Autoceļu direkcijas nolikuma 5.2. punktā, nav nodrošinājusi pilnā apjomā pareizu valsts līdzekļu izlietojumu Daugavas tilta remontam Jēkabpilī.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors K. Skrastiņš un bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Latvijas Autoceļu direkcija” tiltu būvju inženieris O. Gulbis.

Pamatojoties uz likuma “Par Valsts kontroli” 33. pantu, Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Noteikt uzrēķinu Jēkabpils pilsētas domei Ls 14 892 apmērā, nosakot, ka visa uzrēķina summa ieskaitāma Daugavas tilta remontam Jēkabpilī piešķirto līdzekļu atjaunošanai.

2. Par revīzijas rezultātiem paziņot Satiksmes ministrijai, bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Autoceļu direkcija” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

3. Revīziju slēgt. Pieprasīt Jēkabpils pilsētas domei novērst revīzijā konstatētos trūkumus un par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1997. gada 15. augustam.

Lēmumu var pārsūdzēt LR Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs K. Beljānis

Kolēģijas locekļi R. Bērziņa, B. Breidaks, M. Prāma, R. Zonenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!